Sjokoladepai med pære og after eight

Sjokoladepai med pære og after eight

På 80 og 90-tallet da jeg var barn, var en vanlig dessert i Sverige; konserverte pærer med after eight på, som var bakt i ovnen, slik at sjokoladen smeltet. Jeg ønsket å lage en ny variant med disse klassiske smakene, så jeg laborerte sammen en sjokoladepai med after eight og friske pærer. Her kommer oppskriften på den.

Sjokoladepai med pære og after eight

Oppskrift paideig

125 g smør

3 dl mel

2 ss vann

2 ss sukker

 

Oppskrift paifyll

100 g sjokolade (jeg brukte mørk sjokolade 70 % kakao)

1 ½ dl sukker

2 egg

1 ½ dl hvetemel

2 store pærer

10 after eight (mindre om du ikke er så glad i mint. Man kan også lage den helt uten after eight om man ikke liker mint i det hele tatt)

Sjokoladepai med pære og after eight

Fremgangsmåte paideig

1. Kutt kaldt smør i biter og bland det med mel, vann og sukker til at det blir en fast deig.

2. Trykk deigen ut i en ildfast form, prikk den med en gaffel, og stek den i 10 minutter på 175 °C

 

Fremgangsmåte paifyll

1. Smelt smør og sjokolade i en kasserolle

2. Bland smør og sjokoladeblandingen med sukker, egg og hvetemel. Hell i paiskallet

3. Kutt pære i smale lange skiver. Legg after eight på sjokoladekremen og så pærebitene helt på toppen i et rundt mønster.

4. Stek på 175 °C . Fyllet skal være litt klissete og ikke helt fast syns jeg, derfor steker jeg den kun i 20 minutter.

5. La paien kjøles helt ned før du serverer den, for den beste smaksopplevelsen.

Sjokoladepai med pære og after eight

Hva syntes juryen?

Max var så spent på å smake paien, men han ble så skuffet… Han sa; dette smaker jo tyggis og var helt i sjokk over dette. Terningkast 1. Min mann likte heller ikke denne kaken, han syntes jeg kunne fjernet både pære og after eight. Jeg likte den veldig, men siden jeg ikke fikk noen hjelp med å spise opp den hjemme så var jeg nødt til å ta den med på jobb. Der fikk den masse skryt. Dette er noe som du enten «hate or love», er konklusjonen.

pærepai.jpg