Pad thai med chilireker

Pad thai med chilireker

Pad thai er en rask nudelrett, hvor man kan bruke litt av hvert man finner hjemme av både grønsaker og kjøtt. Jeg brukte argentinske villreker, men man kan også bruke kylling, eller lage den helt vegetar. En god saus er det viktigste elementet for den rette smaken. Jeg lager min saus selv, men man kan også kjøpe ferdige sauser i butikk for å spare enda mer tid. Til 4 porsjoner brukte jeg kun halvparten av pakken med risnudler. Jeg har heller i mye mer hvitkål som både er sunnere og i sesong akkurat nå.

Pad thai med chilireker

Oppskrift Pad thai

0,5 lite hode hvitkål, i strimler

2 gulrøtter

3 grønne asparges (men det var mest fordi jeg hadde det hjemme, man kan bruke de grønnsakene man har)

½ pakke risnudler (=90 g ukokt), jeg bruker de fra Santa Maria.

Olje til steking

2 egg

1 dl hakkede peanøtter

Masse frisk koriander

Lime i båter

 

Oppskrift Pad thai saus

2 ss fiskesaus

1 ss oystersaus

2 ss sweet chilisaus

1 lime, saft og skall

1 rød chili

1 fedd hvitløk

Noen dråper sesamolje

Bland alle ingredienser sammen i en liten bolle.

 

Oppskrift chilireker

Ca. 600 g argentinske villreker med skall

2 ss nøytral olje

0,5 fersk rød chili

1 fedd hvitløk

En klype salt

En klype sukker

 

Pad thai med chilireker

Fremgangsmåte Pad thai

1. Strimle hvitkål og gulrot fint, kutt asparges i lange strimler.

2. Kok nudler etter anvisning på pakken.

3. Stek grønnsakene i olje i noen minutter, slik at grønnsakene blir litt myke og begynner å få litt farge.

4. Klipp de ferdigkokte nudlene i litt mindre biter. Dette fordi at ikke nudlene skal samle seg som en stor klump når du blander de sammen med grønnsakene.

5. Bland ned nudlene og hell over pad thai sausen.

6. Knekk eggene i en bolle og visp de sammen lett. Hell eggeblandingen over Pad thaien og varm opp slik at egget ikke lenger er rennende.

7. Legg opp på en tallerken og topp med hakkede peanøtter, masse koriander, lime og chilirekene.

 

Fremgangsmåte chilireker

1. Tin rekene og ta av skallet.

2. Finhakk chili og hvitløk.

3. Ha olje i en stekepanne og stek rekene raskt på ganske høy temperatur. Ha i hvitløk, chili, salt og sukker på slutten.

Pad thai med chilireker

Hva syntes juryen?

Siden det var to hele chilis i totalt, visste vi at det ville bli alt for sterkt for barna. Men jeg og min mann elsker sterk mat så barna fikk kose seg med hvert sitt polarbrød med baconost. Alle var meget fornøyde med den løsningen. Terningkast 6 fra de voksne.