Baked oats med kokos og bringebær

Baked oats med kokos og bringebær

Baked oats er en slags ovnstekt havregrøt som vi noen ganger lager til frokost. Jeg pleier å lage det litt som en pai, med bær i bunn. Noen ganger i en stor form, og noen ganger i porsjonsformer. Det smaker faktisk mer pai enn havregrøt, selv om det ikke er noe sukker i, får man litt dessertfølelse av å spise dette.

Baked oats med kokos og bringebær

 Oppskrift baked oats med kokos og bringebær

2 porsjoner

2 dl frosne bringebær

1 dl havregryn

1 egg

0,5 dl kokosmasse

1 ss linfrø

0,5 dl melk

1 ts vaniljesukker

 

Baked oats med kokos og bringebær

Fremgangsmåte baked oats

1. Bland sammen, egg, havregryn, linfrø, kokosmasse, vaniljesukker og melk i en bolle.

2. Legg frosne bringebær i bunnen av en ildfast form.

3. Dekk bringebærene med havreblandingen og bak i ovnen i 20 minutter på 175 °C

4. Topp gjerne med litt pistasjnøtter, honning og yoghurt ved servering.

 

Baked oats med kokos og bringebær

Hva syntes juryen?

Begge barna er veldig glade i dette, og Max (5 år) vil gjerne ha «pai» til frokost. Jeg pleier å servere sammen med litt tyrkisk yoghurt og honning og alt spises opp på et blunk. Terningkast 6.

Baked oats med kokos og bringebær