Baked oats med kokos og bringebær
Baked oats er en slags ovnstekt havregrøt som vi noen ganger lager til frokost. Jeg pleier å lage det litt som en pai, med bær i bunn. Noen ganger i en stor form, og noen ganger i porsjonsformer. Det smaker faktisk mer pai enn havregrøt, selv om det ikke er noe sukker i, får man litt dessertfølelse av å spise dette.
Oppskrift baked oats med kokos og bringebær
2 porsjoner
2 dl frosne bringebær
1 dl havregryn
1 egg
0,5 dl kokosmasse
1 ss linfrø
0,5 dl melk
1 ts vaniljesukker
Fremgangsmåte baked oats
1. Bland sammen, egg, havregryn, linfrø, kokosmasse, vaniljesukker og melk i en bolle.
2. Legg frosne bringebær i bunnen av en ildfast form.
3. Dekk bringebærene med havreblandingen og bak i ovnen i 20 minutter på 175 °C
4. Topp gjerne med litt pistasjnøtter, honning og yoghurt ved servering.
Hva syntes juryen?
Begge barna er veldig glade i dette, og Max (5 år) vil gjerne ha «pai» til frokost. Jeg pleier å servere sammen med litt tyrkisk yoghurt og honning og alt spises opp på et blunk. Terningkast 6.