Pasta med pinjenøtter og ristet parmaskinke

Pasta med pinjenøtter og ristet parmaskinke

En veldig rask og enkel pastarett som gir deg litt middelhavsfølelse

Pasta med pinjenøtter og ristet parmaskinke

Oppskrift pasta med pinjenøtter og ristet parmaskinke

4 porsjoner pasta

3 dl kremfløte (sorry, not sorry 🤪)

1 dl hvitt vin

1 kjøttbuljongterning (Knorr liker jeg best her)

Parmesan etter smak

evt litt pepper

Parmaskinke, ristet

Pinjekjerner, ristet

Fiken, friske

Pasta med pinjenøtter og ristet parmaskinke

Fremgangsmåte pasta med pinjenøtter og ristet parmaskinke

  1. Kok pasta, jeg brukte linguini.

  2. Kok opp fløte med hvitt vin, og buljongterningen. Smak til med pepper og parmesanost

  3. Rist både parmaskinken og pinjenøttene i en tørr panne. Parmaskinken skal bli til sprø chips og pinjenøttene skal få litt farge.

  4. Bland pastaen med sausen, og server umiddelbart. hvis man lar den stå vil sausen bare trekke in i pastaen og retten vil bli tørr. Topp med pinjekjerner, parmachips og friske fiken