Rundstykker med valmuefrø
Rundstykker helt uten fiber eller grove korn, akkurat slik som mine barn vil ha de 😏 Jeg liker de for såvidt også. Så digg når de fortsatt er varme med litt smør som smelter på toppen.
Oppskrift
25 g smeltet smør
2,5 dl melk
0,5 pakke gjær
1 ts sukker
0,5 ts salt
6-7 dl hvetemel
Litt egg eller melk til pensling
Valmuefrø
Fremgangsmåte
Smelt smøret i en kasserolle og hell i melken i kasserollen og varm til at melken og smøret blir fingervarmt.
Hell melken i en bakebolle og ha i gjæren og la den løses opp.
Ha i salt, sukker og melet og elt godt, aller helst i en kjøkkenmaskin, jeg sverger til min KitchenAid (annonselinke). Den svikter aldri. Jeg har hatt den i 10 år allerede.
La deigen heve omtrent en time, lag små boller av deigen og la de heve en time til, gjerne mer.
Pensle deigbollene med litt egg eller melk og dryss over valmuefrø
Stek på 225 grader i ca 10 minutter