Ostesmørbrød med traktkantareller

Ostesmørbrød med traktkantareller

I dag kom en venninne på besøk med sin datter som er på samme alder som min. Jeg hadde laget ostesmørbrød med traktkantareller. Jentene fikk kokt most potet, siden det å gi de skogens gull er som å kaste perler for svin, eller i vårt fall små, små minigriser

 

Oppskrift  5 skiver

200 gram traktkantareller

2 ss smør til steking

1 ss hvetemel

1,5 dl lettmelk

0,5 dl kremfløte

Salt og pepper etter smak

5 stk valgfri brødskive

5 tykke skiver ost

 

Fremgangsmåte

1. Rens kantarellene, skyll ikke i vann, hvis du ikke må

2. Ha kantarellene opp i en teflonpanne, varm opp stekepannen og la alt vann koke ut

3. Når vannet er kokt bort, ha i smør i pannen og stek langsomt på lav temperatur til dess at soppen blitt litt sprø i kantene.

3.  Salt og pepre soppen og dryss over hvetemel, rør om og stek 1 minutt

4.  Slå på melk og fløte og la koke noen minutter

5. Bre ut soppsausen på brødskivene

6. Legg på ost og stek i ovnen ca. 10 minutter på 200 ° C

kantareller.jpg