Ostesmørbrød med traktkantareller
I dag kom en venninne på besøk med sin datter som er på samme alder som min. Jeg hadde laget ostesmørbrød med traktkantareller. Jentene fikk kokt most potet, siden det å gi de skogens gull er som å kaste perler for svin, eller i vårt fall små, små minigriser
Oppskrift 5 skiver
200 gram traktkantareller
2 ss smør til steking
1 ss hvetemel
1,5 dl lettmelk
0,5 dl kremfløte
Salt og pepper etter smak
5 stk valgfri brødskive
5 tykke skiver ost
Fremgangsmåte
1. Rens kantarellene, skyll ikke i vann, hvis du ikke må
2. Ha kantarellene opp i en teflonpanne, varm opp stekepannen og la alt vann koke ut
3. Når vannet er kokt bort, ha i smør i pannen og stek langsomt på lav temperatur til dess at soppen blitt litt sprø i kantene.
3. Salt og pepre soppen og dryss over hvetemel, rør om og stek 1 minutt
4. Slå på melk og fløte og la koke noen minutter
5. Bre ut soppsausen på brødskivene
6. Legg på ost og stek i ovnen ca. 10 minutter på 200 ° C