Solskinnsboller

Solskinnsboller

I dag bakte jeg og Max solskinnsboller. Eller jeg bakte, han smakte av deigen. I vår familie er vi aldri enige om hva som er best av kanelboller og skolebrød. Solskinnsbolle er jo en slags hybrid av disse to, det burde holde alle førnøyde.

 

Oppskrift 25 boller

Deig

150 g smør

5 dl lett melk

50 g gjær for søte deiger

1,5 dl sukker

0,5 ts salt

2 ts malt kardemomme

Ca. 1,3 dl siktet hvetemel

 

Fyll

125 g romtemperert smør

100 g sukker

1 ss kanel

1 ss vaniljesukker

1 pakke Piano vaniljekrem til steking

1 egg til å pensle med

Perlesukker, drysse over

 

Fremgangsmåte

1. Smelt smøret i en kjele.

2. Hell opp i melk i kjelen når smøret har smeltet helt, varm til ca. 37 grader.

3.  Smuldre gjær i en bolle og hell over melkeblandingen.

4. Hell i sukker, salt og kardemomme og rør om til at gjæren løses opp.

5. Hell i nesten alt mel, men spar litt til kjevlingen.

6. Elt deigen i en kjøkkenmaskin eller for hånd

7. Hev deigen under et rent kjøkkenhåndkle ca. 1 time

8. Hell opp deigen på bakbordet og del den i to deler

9. Kjevl ut en deigbit av gangen til en rektangulær plate.

9. Bre ut romtemperert smør over platen og dryss over men sukker, kanel og vaniljesukker.

10. Rull sammen deigen til en rulle, kutt 1,5 cm tykke skiver og legg på et stekebrett.

11. Etterhev i minimum 30 minutter

12. Visp sammen et egg og pensle bollene med, dryss over litt perlesukker

13. Lag et hull i midten av bollen og legg i en stor «klikk» vaniljekrem i hver bolle

14. Stek på 225 grader i ca. 9 minutter.

 

Hva syntes juryen?

Min mann konstaterte at jeg hadde glemt glasuren, men det stoppet ikke han fra at å spise 2 stykker. Terningkast 5 grunnet mangel av glasur. Max (4,5 år) likte den gule kremen aller best, men spiste ikke opp hele bollen Terningkast 4 (grunnet spist for mye deig.)

m bakar.jpg
bulle piano.jpg
bulle ferdig.jpg
De beste solskinnsbollene.jpg