Torskekarbonader
Oppskrift 5 stk
300 g torsk
1 egg
1 dl Crème Fraîche
0,5 sitron, saft og zest
0,5 dl griljermel
0,5 ts salt
Pepper
1 lite hvitløksfedd, hakket
I ss persille
Smør til å steke i.
Fremgangsmåte:
1.Bland sammen alle ingredienser utenom torsken.
2. La røren stå en stund, imens du kutter torsken i små terninger, ca. 1 sentimenter store.
3. Bland fisken med øvrige ingredienser. Smelt smør i en stor stekepanne.
4. Legg passelig store "klikker" i stekepannen og trykk dem ned med en skje, slik at det blir som en karbonade.
5. Stek på middels varme på begge sider til dem får gyllenbrun farge.
Hva syntes juryen?
Max 4,5 år: Karbonadene fikk terningkast 3, men moset jeg laget på selleri og søtpotet fikk terningkast 1. Det ødela hele rettet syntes Max. Så det blir ikke noen oppskrift på det denne gang!
Milla snart 1 år: Terningkast 6, hun spiste en hel torskekarbonade selv og storkoste seg. Når jeg tenker meg om, storkoste hun seg med en halv sitron minuttene før også, så mulig hun bare var skikkelig sulten.