Kaldhevet Pizza

Kaldhevet Pizza

«-Pizza!!!» Det er det jeg pleier å få som eneste svar når jeg spør om hva vi skal ha til middag. Det å lage en deig som skal heve når man kommer hjem etter jobb og barnehage, er uaktuelt. Derfor pleier jeg å kaldheve deigen i kjøleskapet i løpet av natten, for å så ta den ut når det er tid for middag.

Det første man må gjøre når man kommer hjem fra jobb er å sette på ovnen på maks, i mitt fall 275 °C.  Jeg pleier å ta varmluft og undervarme. Vi har en pizzastein som jeg legger inn samtidig som jeg setter på ovnen. Kjevl ut deigen og bruk hva du finner i kjøleskapet. Jeg fant både creme fraiche, champignon, zucchini og en bit blåmuggost. Når pizzaen var ferdig, drysset jeg over litt ruccola og pistasjnøtter. Jeg skjønte at barnene ikke ville like den så jeg gjorde en barnepizza også med tomatsaus, ost og skinke. Det tok kun 15 minutter før pizzaen var på bordet og jeg brukte 7 minutter på å lage deig i går kveld

Oppskrift

 

Deig 3 pizzaer

¼ pakke fersk gjær

250 ml kaldt vann

0,5 ts salt

2 ss olivenolje

6-7 dl pizzamel Tipo-0

 

Grønn, hvit pizza

Fyll (til 1 pizza)

1 dl lett creme fraiche

1 dl revet ost

20 g blåmuggost

Noen skiver zucchini

2 champignoner

Noen pistasjnøtter

Ruccolasalat

Noen dråper trøffelolje (if youre in to that)

 

 

Fremgangsmåte

1. Smuldre opp gjær i en bolle

2. Hell på iskaldt vann, salt og olje. Rør om slik at gjæren løses opp.

3. Bland ned mel og arbeide deigen enten for hånd eller i en kjøkkenmaskin.

4. Del deigen i tre like store biter og legg de på en tallerken i kjøleskapet med plastikkfolie over.

5. Når det er dags at lage middag; Kjevl ut deigen så tynt som over hode mulig og ha på ønsket fyll

6. Stek i midten av ovnen i 275°C i ca. 7-8 minutter eller til at pizzaen ser ferdig ut.

Hva syntes juryen?

Max (4,5 år) spiste to store stykker og ga det terningkast 6. Etterpå spiste han veldig mye pistasjnøtter så kanskje jeg tok feil når jeg trodde at han ikke ville like den hvite pizzaen, men den var uansett long gone da. Milla (snart 1 år) spiste nesten ingenting, hun må være syk eller noe. I vanlige fall elsker hun pizza, så det får bli terningkast 1 dessverre.

 

pizza bianco.jpg
pizza klar 3.jpg