Pasta med kremet soppsaus, mozzarella og smørdampet svartkål
Oppskift Pasta med kremet soppsaus, mozzarella og smørdampet svartkål
3-4 porsjoner
250 g aromasopp
1 ss smør å steke i
2 ts hvetemel
1,5 dl melk
1 dl kremfløte
0,5 buljongterning
Salt og pepper
300 g pasta, f.eks. fettuccine
1 hel fersk Mozzarella ca. 125 g
Oppskrift smørdampet svartkål
150 gram fersk svartkål
2 ss vann
1 ss smør
Salt og pepper
Fremgangsmåte
1. Kutt aromasopp i skiver og stek i smør på middels temperatur til å begynne med, senk til lav temperatur etter at vannet koket ut av soppen. Salt og pepre.
2. Når soppen er ferdig stekt dryss over hvetemel og rør om.
3. Ha opp i kremfløte, melk og en halv buljongterning og kok noen minutter.
4. Kutt svartkål i grove biter og ha opp i en stekepanne med vann og smør.
5. La vannet dampe vekk og la kålen bli mør, smak til med salt og pepper.
6. Server med nykokt pasta og fersk mozzarella i biter.
Hva syntes juryen
Max (4, 5 år) liker ikke sjampinjong, fordi (i følge han selv) får omgangssyken etter han spist sjampinjong (det har faktisk skjedd tidligere), nok sagt om det. Han ville ikke smake på sausen. Svartkål var heller ikke noen suksess. Det blir terningkast 3 fra han, fordi han likte pastaen med ketchup hvert fall. Milla (snart 1 år) var veldig interessert i svartkål, siden hun som tidligere nevnt, liker å spise løv. Resten ratet hun, terningkast 2