Asiatisk biff med purre og brokkoli
Oppskrift 3-4 porsjoner
300 g biff eller entrecote i strimler
Olje til steking
1 hode brokkoli
1 hel purre
2 ss riseddik
1 dl hoisinsaus
0,5 ts sesamolje
2 dl vann
Litt maizena til jevning
Salt og pepper
Srirachamayo til servering
Fremgangsmåte
1. Kutt kjøtt i strimler og fjern evt. fett og sener. Salt og pepre litt på kjøttet før du steker det.
2. Kutt brokkoli og purre i biter.
3. Stek kjøtt i litt olje på høy varme. Det skal fortsatt være litt rødt på innsiden, ellers kan det bli tørt når det koker med i sausen.
3. Hell på 2 ss riseddik, og la koke inn.
4. Ha i hoisinsaus og sesamolje.
5. Legg i grønnsakene og spe med vann slik at sausen blir passe salt, kok noen minutter til at grønnsakene er passe møre.
6. Jevn tilslutt med litt maizena.
7. Server med kokt basmatiris og litt srirachamayo og litt rå purre
Hva syntes juryen?
Max (4,5 år) spiste bra til å begynne med men etter hvert konstaterte han at han ikke likte løk. Terningkast 3. Milla (snart 1 år) fikk kun kjøtt og ris siden sausen var litt salt. Hun likte virkelig kjøttet, til tross at det var litt vanskelig å tygge når man ikke har jeksel. Terningkast 4