Asiatisk biff med purre og brokkoli

Asiatisk biff med purre og brokkoli

Oppskrift 3-4 porsjoner

300 g biff eller entrecote i strimler

Olje til steking

1 hode brokkoli

1 hel purre

2 ss riseddik

1 dl hoisinsaus

0,5 ts sesamolje

2 dl vann

Litt maizena til jevning

Salt og pepper

Srirachamayo til servering

 

Fremgangsmåte

1. Kutt kjøtt i strimler og fjern evt. fett og sener. Salt og pepre litt på kjøttet før du steker det.

2. Kutt brokkoli og purre i biter.

3.  Stek kjøtt i litt olje på høy varme. Det skal fortsatt være litt rødt på innsiden, ellers kan det bli tørt når det koker med i sausen.

3. Hell på 2 ss riseddik, og la koke inn.

4. Ha i hoisinsaus og sesamolje.

5.  Legg i grønnsakene og spe med vann slik at sausen blir passe salt, kok noen minutter til at grønnsakene er passe møre.

6.  Jevn tilslutt med litt maizena.

7.  Server med kokt basmatiris og litt srirachamayo og litt rå purre

 

Hva syntes juryen?

Max (4,5 år) spiste bra til å begynne med men etter hvert konstaterte han at han ikke likte løk. Terningkast 3. Milla (snart 1 år) fikk kun kjøtt og ris siden sausen var litt salt. Hun likte virkelig kjøttet, til tross at det var litt vanskelig å tygge når man ikke har jeksel. Terningkast 4

kinesisk biff 2  (2).jpg