Kremet jordskokksuppe med bacon
I helgen høstet vi noen jordskokker da vi var på landstedet til mine foreldre. Vi laget en suppe på det vi fant under en av jordskokksplantene. Jordskokk inneholder mye inulin istedenfor stivelse. Inulinet stimulerer vekst av de gode bakteriene i tarmen våres, og regnes derfor som prebiotika. Win-win altså, både sunt og godt, men jeg vet at noen kan få litt vondt i magen hvis man spiser veldig mye.
Oppskrift 4 porsjoner
500 g jordskokk
2-3 poteter
5 dl vann
2 dl matfløte
1 terning grønnsaksbuljong
Salt og pepper etter smak
1 pakke sprøstekt bacon
Fremgangsmåte
1. Skrell jordskokk og potet og kutt i skiver.
2. Kok rotfruktene møre i vannet sammen med en buljongterning.
3. Ta kjelen av varmen, og bruk en mikserstav slik at suppen får en glatt konsistens.
4. Hell på kremfløten og smak til med salt og pepper.
5. Server med sprøstekt bacon på toppen.
Hva syntes juryen?
Barn liker ikke jordskokk kunne jeg raskt konstatere. Terningkast 0 fra begge barna. Det var ingen som brydde seg om sunne bakterier heller, de syns vel det er nok bakterier i barnehagen.
Her vokser det jordskokker i mengder! Når bladene begynner å bli brune er det på tide å høste