Veganske sprø dumplings med teriyaki-østerssopp

Noen ganger får man bare skikkelig lyst på å dra på en bra restaurant og spise noe skikkelig digg asiatisk, som f.eks dumpling. Det er ikke så lett alle ganger. Vi har nesten aldri barnevakt, siden begge besteforeldrene bor 4 timer unna, i hver sin retning. Foodora er heller ikke noe alternativ i Bærum, nesten ingen restauranter som leverer med Foodora her..

Da må man bare slenge sammen noe selv. Disse dumpling ser kanskje litt avanserte ut, men de tok maks 20 minutter å lage, og inneholder ikke særlig mange ingredienser heller. De var skikkelig gode og de er helt og holdet vegetar/vegan! Teriyakisausen er jo litt søt, og sammen med sprø vårrulledeig blir det helt magisk! Jeg hadde litt syltet rødløk og lime til. Da var alle smaker på plass, salt, søtt og syrlig og østerssopp gir masse umamismak

 

Oppskrift 2 personer (ca. 6 hver)

fyll

300 g østerssopp

1 ss olje til steking

1 ts sesamolje

3 ss teriyakisaus

 

Vårrulldeig/fildeig 4-5 ark

Nøytral olje til fritering

 

Fremgangsmåte

1. Riv soppen i lange strimler.

2. Stek i olje til soppen har fått litt farge, og blitt litt krispy i konsistensen.

3. Ha på sesamolje og teriyakisaus på soppen, og ta vekk fra varmen.

4. Del den opptinede vårrulldeigen i 4 deler. Legg en spiseskje av fyllet i midten av deigen, og surr deigen sammen til en liten sekk.

5. Varm opp olje i en kasserolle. Man trenger ikke så mye. Jeg hadde kun noen centimeter olje, og snudde heller dumplingene når de var klare på ene siden.

6.Friter dumplingene i oljen til at de blitt sprø og gyllenbrune

7. Server med f.eks. lime, syltet rødløk eller valgfri dippsaus

veganske+crispy+dumpling+med+%C3%B8ystersopp