Ramen med biff

I helgen laget jeg ramen. Det tar litt tid, og det er kanskje ikke så «barnevennlig». I hvert fall ikke hvis du har chili i buljongen, slik som jeg hadde. Har du tid, (og ikke barn som må spise) så anbefaler jeg deg å prøve. Det går an å variere både kjøtt, grønnsaker og smakstilsetning i det uendelige. Det er bare å ta hva man har hjemme. Her er varianten jeg gjorde:

 

Oppskrift 2 «rause» porsjoner

200 gram strimlet biffkjøtt

1 ss smør

0,5 ts sesamolje

Salt og pepper

2 kokte egg

2 never frisk spinat, kuttet

200 g edamamebønner med skall

60 gram risnudler ~ 200g kokte

3 store ferske sjampinjonger

 

Buljong

1 liter vann

2 stilker sitrongress

1 hvitløksfedd

1 chilifrukt

2 cm frisk ingefær

Noen tørkede Kaffir-lime blad

2 terninger hønsebuljong

1 ts sesamolje

 

Fremgangsmåte

1. Kok opp vann og ha opp i biter av hvitløk, chili, sitrongress, ingefær, noen tørkede Kaffir-lime blad og buljongterningene.

2. La koke i 10-15 minutter og hell så på sesamolje. Buljongen skal være ganske salt fordi grønnsakene som skal oppi er usaltet.

3. Sil av krydderne og hell tilbake i kasserollen. Skiv noen sjampinjong i skiver, og ha opp i buljongen og la koke noen minutter

4. Stek biffen i litt smør og krydre med salt og pepper. Hell på litt sesamolje på slutten.

5. Ha kokte nudler, spinat, edamamebønner i en bolle.

6. Hell på den kokende varme buljongen med  sopp i, og topp med biff og kokt egg.

ramen uppifrån.jpg