Ramen med biff
I helgen laget jeg ramen. Det tar litt tid, og det er kanskje ikke så «barnevennlig». I hvert fall ikke hvis du har chili i buljongen, slik som jeg hadde. Har du tid, (og ikke barn som må spise) så anbefaler jeg deg å prøve. Det går an å variere både kjøtt, grønnsaker og smakstilsetning i det uendelige. Det er bare å ta hva man har hjemme. Her er varianten jeg gjorde:
Oppskrift 2 «rause» porsjoner
200 gram strimlet biffkjøtt
1 ss smør
0,5 ts sesamolje
Salt og pepper
2 kokte egg
2 never frisk spinat, kuttet
200 g edamamebønner med skall
60 gram risnudler ~ 200g kokte
3 store ferske sjampinjonger
Buljong
1 liter vann
2 stilker sitrongress
1 hvitløksfedd
1 chilifrukt
2 cm frisk ingefær
Noen tørkede Kaffir-lime blad
2 terninger hønsebuljong
1 ts sesamolje
Fremgangsmåte
1. Kok opp vann og ha opp i biter av hvitløk, chili, sitrongress, ingefær, noen tørkede Kaffir-lime blad og buljongterningene.
2. La koke i 10-15 minutter og hell så på sesamolje. Buljongen skal være ganske salt fordi grønnsakene som skal oppi er usaltet.
3. Sil av krydderne og hell tilbake i kasserollen. Skiv noen sjampinjong i skiver, og ha opp i buljongen og la koke noen minutter
4. Stek biffen i litt smør og krydre med salt og pepper. Hell på litt sesamolje på slutten.
5. Ha kokte nudler, spinat, edamamebønner i en bolle.
6. Hell på den kokende varme buljongen med sopp i, og topp med biff og kokt egg.