Lussekatter

I dag har jeg bakt lussekatter. Jeg lagde dem på den svenske måten, med mye safran og kvarg/kesam i. I tillegg hadde jeg på perlesukker på noen, og de ble ekstra gode. De ble skikkelig luftige fordi jeg hevet både deigen, og de ferdig utkjevlede lussekattene lenge.

 

Oppskrift ca.18 stk store lussekatter

0,5 pakke fersk gjær for søte deiger (25 g)

50 g smør, romtemperert

2,5 dl melk

1,5 dl Kesam® original- kvarg

1 pose safran 0,5 g

1 dl sukker

0,5 ts salt

ca. 8 dl hvetemel

1 egg til pensling

Rosiner

Perlesukker

 

Fremgangsmåte

1. Smuldre gjær i en bolle.

2. Varm opp melk til 37°C, og hell den over gjæren og bland til at den løses opp.

3. Bland ned Kesam®, sukker, salt og safran.

4. Ha i merparten av melet og elt deigen. Helst med en kjøkkenmaskin.

5. Tilsett smør i biter og elt deigen i minst 10 minutter til.

6. Hev deigen ca. 1 time.

7. Bak ut lussekatter, putt i rosiner og la heve 1 time.

8. Pensle med egg og perlesukker.

9. Stek i ovnen på 225 °C i ca. 7 minutter avhengig av hvor store lussekattene er.

 

Hva syntes juryen?

Jeg gir disse terningkast 6! Jeg må spise minimum 1 lussekatt om dagen frem til jul. Resten av familien skjønner ikke helt storheten i safran, men var enige om at de var gode.

lussekatter close.jpg
lussekatter snø.jpg