Baconsurrede dadler med blåmuggost

Baconsurrede dadler med blåmuggost

Baconsurrede dadler er en klassiker på tapasbord. Jeg har alltid syntes balansen mellom søtt og salt er litt ubalansert. Det blir litt for mye søtt i forhold til salt. Derfor testet jeg å lage en variant hvor jeg fylte dadlene med blåmuggost før jeg surret de med bacon. Resultatet ble perfekt! Osten ble kremete og kompletterte det søte fra dadlene og den røkte smaken fra baconet.

Oppskrift: dadler med bacon og blåmuggost

Dadler

Bacon i skiver

Blåmuggost – jeg brukte Selbu® blå

 

Fremgangsmåte

1. Pill ut alle stener ur dadlene.

2. Fyll hulrommene etter steinene med en bit blåmuggost.

3. Surr baconskiver rundt dadlene.

4. Stek dadlene i stekepanne til at baconet fått farge og blitt litt sprøtt.

Baconsurrede dadler med blåmuggost.jpg