Cæsarsalat

Vi hadde kalkun til overs etter julehelgen, så jeg laget en cæsarsalat med restene. Jeg lager alltid dressingen fra bunnen av, siden det utgjør hele forskjellen på salaten. Dressingen inneholder ansjosfilet – det er noe man kan droppe hvis man ikke har det hjemme, men det er den gir mye umamismak. Det gjør heldigvis parmesanost også, så man kan bare øke mengden parmesan om man dropper ansjosen.

 

Oppskrift 4 porsjoner

Cæsardressing

1,5 dl nøytral olje, f.eks. rapsolje

1 eggeplomme

1 ts honey dijonsennep

2 stykk ansjosfileter i olje

1 lite fedd hvitløk

1 dl finrevet parmesanost

Saft og zest fra en halv sitron

Salt og pepper

 

Cæsarsalat

400 g stekt hvitt kjøtt – kylling eller kalkun

1 stykk romanosalat eller 2 stykk hjertesalat

Parmesanost i flak

3 skiver loff eller annet godt brød

Smør til steking

 

 

Fremgangsmåte

Cæsardressing

1. Ha eggeplomme, sennep, finhakket hvitløk, finhakket ansjosfilet, sitronsaft og-zest i en bolle og bland sammen.

2. Ha forsiktig oppi oljen i blandingen, hell med en fin stråle, samtidig som du visper med en mikser på full effekt. Oljen skal emulgere med eggeplommen.  

3. Når all oljen er oppi, kjør noen ekstra minutter med mikseren. Bland så ned finrevet parmesanost og smak til med salt og pepper.

Cæsarsalat

1. Kutt opp loffen i terninger og stek sammen med litt smør i en stekepanne

2. Kutt kjøttet i skiver, det spiller ikke noen rolle hvis kjøttet er varmt eller kaldt, begge blir godt!

3. Del salaten litt og legg den i en bolle, ha oppi dressingen og bland godt slik at salatbladene blir dekket av dressingen.

4. Legg kjøttet på salaten og topp med krutonger og parmesanflak

den ultimate cæsarsalaten.jpg