Asiatisk kylling og-nudelsalat

Asiatisk kylling og-nudelsalat

Denne salaten er sammensatt av tre komponenter som man kan variere etter ønske og smak slik, at den passer alle i familien. I min familie vil nemlig noen spise veldig sterk mat, og noen vil ikke spise sterk mat i det hele tatt. Noen vil ha mer kjøtt, andre vil ha mindre kjøtt.

Grunnen er en nudelsalat som er kald med masse grønnsaker og litt frukt. Den andre komponenten er deilige asiatiske kyllingspyd og den tredje,- og siste varianten er en spicy lime og chilidressing. Her er oppskriftene på de ulike komponentene, så er det bare å servere etter ønske.

Oppskriftene er nok til 4 porsjoner

Kylling asiatisk salat med nudler

 Oppskrift nudelsalat

 1 pakke tørre risnudler (180 g)

0,5 ss nøytral olje

0,5 agurk

1 mango

Noen never bladspinat

2-3 stilker vårløk

ca. 1 dl hakkede peanøtter

Friske urter f.eks. koriander eller persille

 

Fremgangsmåte Nudelsalat

1. Kok nudlene etter anvisning og spyl de med kaldt vann når de er klare. Legg de over i en bolle og ha litt olje oppi nudlene slik at de ikke klister seg sammen.

2. Kutt mangoen, agurk og vårløk i terninger og bland de i nudlene sammen med noen never bladspinat. Finhakk peanøttene og dryss de over salaten. Smaksett med litt finhakkede urter

asiatisk kyllingsalat

 Lime og chilidressing

2 ss soya (her brukte jeg kikkoman soya)

1 lime (saft og zest)

1 ts flytende honning

1 eller 2 røde chilifrukter (avhengig av hvor sterkt du liker det)

1 hvitløksfedd

 

Fremgangsmåte lime og chili dressing

1. Bland sammen soya, honning, limejuice og zest fra lime.

2. Finhakk chili og hvitløk og bland det i dressingen.

Asiatisk kylling og-nudelsalat

Asiatiske kyllingspyd

500 g kyllingfilet

0,5 dl sweet chilisaus

0,5 dl soyasaus (jeg brukte kinesisk soya denne gang)

2 ss økologisk peanøttsmør

 

Fremgangsmåte asiatiske kyllingspyd

1. Del kyllingfiletene i biter og legg i en bolle. Hell over sweet chilisaus, soya og peanøttsmør og bland godt. Hvis du har tid blir det enda bedre hvis det får stå i kjøleskapet litt og marineres, men det er ikke noe krav.

2. Tre kyllingbitene på grillspyd og grill de enten i ovn (175 °C i ca 15 minutter eller på vanlig grill til de her helt gjennomstekte)

Asiatisk kylling og-nudelsalat

Hva syntes juryen?

Milla (1,5 år) likte å sutte på kyllingbitene før hun spyttet de ut, så marinaden var tydeligvis god. Max (5,5 år) er ikke så glad i nudler (det burde jeg ha visst, syntes han). Jeg syns det er litt rart, fordi han elsker spagetti og det smaker jo omtrent likt. Kyllingen likte han hvert fall. Milla liker nudler og syns det er interessant å svelge halvparten av nudelen for å så dra den opp igjen. Får håpe hun får andre interesser etter hvert. Terningkast 3 fra Max, terningkast 4 fra Milla

asiatisk kyllingspyd
asiatisk nudelsalat