Sesamstekt torsk med soyaspinat
Jeg liker å spise sunn mat, men maten må være god også. Derfor prøver jeg å bruke sunne ingredienser og kombinere disse med ting som gjør de enda bedre (les: fett, salt eller søtt). Denne rettens hovedkomponenter er torsk og frisk spinat – det høres jo litt kjedelig, men det er veldig sunt. For å gjøre det litt mer spennende tilsetter jeg kremfløte, smør og søya. Resultatet blir en pannestekt torskerygg på en seng av kremet spinat med masse smak av sesamolje og japansk soya.
Oppskrift Sesamstekt torsk med soyaspinat
2 porsjoner
Ca 150 g torskrygg pr person
Salt
Sukker
Sesamfrø
Smør til steking
Oppskrift kremet soyaspinat
200 g frisk spinat
1 ss smør
1 dl fløte
1 ts sesamolje
1 ss kikkoman soya
Litt maizena til jevning
Fremgangsmåte
1. Ha litt salt og sukker på torskeryggen. Sukkeret vil karamelliserer når man steker torsken i smøret og gi den en sprø overflate. Dryss over noen sesamfrø.
2. Legg spinaten i en stekepanne med 1 ss smør og varm opp. La det meste av vannet koke vekk fra spinaten. Hell på fløte, sesamolje og soya og kok noen minutt. Jevn med litt maizena.
4. stek torskryggen i smør på begge sider. Pass på så at ikke torsken blir overstekt. Legg spinaten på n tallerken og torsken på toppen. Server eventuelt med ris, hvis du trenger noe mer mettende.
Hva syntes juryen?
Vi hadde jo selvfølgelig kokt ris til barna, fordi dette kunne jeg gjette meg til at barna ikke ville like. Max smakte litt på spinaten og fikk i det nærmeste panikk av hvor ekkelt dette var, og ble nødt til å springe fra bordet å spytte det ut. Milla smakte på det men konstatere at risen var mye bedre og holdt seg til det. Fisken var sånn midt på tredet syntes barna. Alt i alt ikke så barnevennlig mat, men veldig god voksen mat. Jeg elsker spinat og jeg elsker sesamsmak, og sammen med fløten som gjorde det hele kremete så var dette en vinner.