Lakseceviche på friterte wontonark
Vi spiser ofte sashimi på salmalaks sammen med avokado og mango. Jeg pleier også lage en ponzusaus. Vanligvis så blander man selv det man ønsker på tallerken, men så fikk jeg ideen om at man kunne lage en slags ceviche med samme ingredienser, og servere på små friterte ark av wontondeig. Det er ganske enkelt å forberede cevichen i forvei, for å så legge den på plass når det er på tide å servere maten. Passer bra som f.esk forrett eller som drinktilbehør.
Oppskrift lakseceviche på friterte wontonark
16 stk
300 g salmalaks
1 stor moden avokado
1 hel mango
2 stilker vårløk
1 rød chilifrukt
1 fedd hvitløk
2 ss kikkoman soyasaus
1 lime, saft og zest
0,5 ss sesamilje (kan sløyfes)
Litt friske urter f.eks koriander eller bladpersille
16 wonton ark
Noen dl nøytral olje
Fremgangsmåte lakseceviche på friterte wontonark
1. Kutt laks, avokado, mango og vårløk i biter og legg i en bolle.
2. Bland en marinade av lime, soya, sesam olje finhakket chili og hvitløk. Hell over marinaden og la stå kjølig frem til servering. Limesaften vil etter hvert reagere litt med proteinene i kjøttet og kjøttet kan se litt tillaget ut på overflaten.
3. Varm opp olje i en stekepanne- du trenger bare ca. 1 cm olje i stekepannen. Legg wontonarken i stekepannen, 3 av gangen og friteter på begge sider. La renne av på husholdningspapir.
4. Legg cevishen på wontonarken rett før servering og pynt med litt frisk persille eller koriander.
Hva syntes juryen?
Både Max og Milla har tidligere vært glade i sashimi, men da pleier de ikke få ponzusaus på. Det at det var saus på gjorde det hele uspiselig for begge barna, hvert fall laksen. Jeg hadde faktisk anstrengt meg og laget en variant uten chili i. Max (5,5 år) syntes at mango og avokadobitene gikk å spise og pillet ut all laks. Milla (1,5 år) ville konsekvent bare spise wontonarkene. Wontonarkene fikk terningkast 6, cevichen fikk terningkast 1. Jeg syntes muligens fargen på fisken ble litt kjedelig – neste gang vil jeg prøve å lage ponzusausen ved siden og bare droppe den på ved servering!