Asiatisk råbiff med soyamarinert eggeplomme

Asiatisk råbiff med soyamarinert eggeplomme

Dette er en asiatisk variant av klassikeren råbiff. Utgangspunktet er det samme: kjøtt av god kvalitet - finskåret eller malt, som serveres med rå eggeplomme. Jeg marinerte min eggeplomme i soya over natten. Soyaen trekker inn i eggeplommen, og gjør den fastere i konsistensen og så klart salt og god.

Asiatisk råbiff med soyamarinert eggeplomme

Oppskrift asiatisk råbiff

2 porsjoner – serveres som stor forrett, eller liten hovedrett

200 g renskåret kjøtt av storfe (jeg brukte entrecote, som i utgangspunktet veide mer, men det var noe fett som jeg skar vekk)

1,5 ss kikkoman soyasaus

Saft og zest av 0,5 lime

1 fedd hvitløk

1 cm frisk ingefær, raspet

1 chili (eller mindre hvis du ikke liker sterk mat)

Oppskrift soyamarinert eggeplomme

2 eggeplommer

Kikkoman soyasaus

Tilbehør

Feltsalat

Frisk koriander

Syltet rødløk

Fritert sjalottløk eller vanlig sprøstekt løk


Jeg elsker fargen eggeplommene får etter å ha blitt marinert i soya

Jeg elsker fargen eggeplommene får etter å ha blitt marinert i soya

Fremgangsmåte asiatisk råbiff med soyamarinert eggeplomme

1. Start med å legge 2 eggeplommer i en bolle og hell på soyasaus. Sett kjølig, gjerne over natten. De trenger ikke dekkes helt av soya. jeg snudde mine etter halvparten av tiden, slik at begge sidene blir marinert.

2. Finhakk kjøttet med en skarp kniv, eller mal det hvis du har tilgang til en kjøttkvern.

3. Finhakk hvitløk, chili og rasp frisk ingefær og blande dette i kjøttet, sammen men limesaft, zest av lime og soya.

4. Legg kjøttet i to små former og press det litt sammen. Snu formen og legg råbiffen på en tallerken. Lag en liten grop i biffen og legg forsiktig den soyamarinerte eggeplommen i hullet.

5. Server med salat, syltet rødløk og litt fritert sjalottløk

Asiatisk råbiff med soyamarinert eggeplomme

Hva syntes juryen?

Min mann er i utgangspunktet ikke å glad i råbiff. Han syns biffen er best stekt. Men dette likte han. sikkert fordi det er litt mer smak på kjøttet en på en vanlig råbiff. Men man skal ikke se bort fa at han hadde likt den enda bedre hvis den hadde vært stekt heller. Det er veldig godt med noe crispy til, derfor passet det veldig bra med litt fritert løk. Vi spiste dette som en hovedrett, men vi hadde litt mer salat en det som er på bildet. i tillegg hadde vi litt brød til. Det var akkurat passe for oss.

Asiatisk råbiff med soyamarinert eggeplomme

Følg meg gjerne på INSTAGRAM for mer inspo

Gallery Block
This is an example. To display your Instagram posts, double-click here to add an account or select an existing connected account. Learn more