Stir-fry udonnudler

Stir-fry udonnudler

Udonnudler er tykke japanske nudler. De er ikke så vanlige i Norge, men man finner de i asiatiske butikker. Det var i en sånn butikk jeg og barna var i for å finne noe spennende å lage. Max (6 år) insisterte på at vi måte kjøpe disse, fordi det var en ninja på pakken. I den asiatiske butikken kjøpte vi også pak choi, som vi hadde sammen med udonnudlene. Det er en asiatisk kålsort, som er veldig mild og fin.

Udonnudlene er til forskjell fra andre nudler ikke tørre, men jeg vil heller ikke si at de er ferske. De har lang holdbarhet og trenger ikke stå i kjøleskap. Men de er myke, og trenger bare et raskt oppkok før man spiser de.

Jeg stekte svinekjøttdeig og hadde i min stir-fry. Jeg syns svinekjøttdeig er veldig undervurdert faktisk. Det har ganske mye smak og passer veldig bra sammen med chili og asiatiske smaker.

Typisk pakkning med ninjanudler,

Typisk pakkning med ninjanudler,

Oppskrift stir-fry udonnudler med svinekjøttdeig og pak choi

3-4 porsjoner

400 g udonnudler

400 g kjøttdeig av svin

4 stykker små pak choi

1 liten brokkoli

2 ss sesamolje

2 ss fiskesaus

2 ss kikkoman soya

2 ss riseddik

1 ss nøytral olje

1 fedd hvitløk

Chiliflakes etter smak

Fritert sjalottløk (eller vanlig sprøstekt løk)

Litt frisk koriander

Stir-fry udonnudler

Fremgangsmåte stir-fry udonnudler med svinekjøttdeig og pak choi

1. Stek kjøttdeigen sammen med hakket hvitløk, slik at den er helt gjennomstekt. Ha på 1 ss seamolje, 1 ss soyasaus, 1 ss risedikk, 1 ss fiskesaus og bland om.

2. Legg kjøttdeigen til siden og ha i 1 ss sesamolje og en ss nøytral olje i stekepannen. Ha opp i pak choi og brokkoli i biter.

3. Legg nudlene i kokende vann og gi de et raskt oppkok – legg de så i stekepannen sammen med grønnsakene, og stek alt sammen raskt på høy temperatur. Hell på kjøttdeigen igjen og resten av soyasausen, fiskesausen og riseddiken (det vil si 1 ss av hver). Bland om, stek i et minutt til og ha på chiliflaskes etter smak.

4. Ved servering, topp med frisk koriander og fritert sjalottløk, eller vanlig sprøstekt løk for å få litt crunsj!


Stir-fry udonnudler Carolina

Hva syntes juryen?

Max (6 år) ble litt skuffet over nudlene. Han syntes ikke de ga noen ekstra ninja-krefter. Men barna elsket kjøttdeigen! De satt og pillet den ut med fingrene og spiste. De likte også brokkolien. Max var faktisk såpass samarbeidsvillig at han ga terningkast til alle komponeneter i retten; ninjanudler terningkast 3, brokkoli terningkast 4, kjøttdeig terningkast 6(!) salat (pak choi) terningkast 1.

Stir-fry udonnudler

Følg meg gjerne på INSTAGRAM for mer inspo

Gallery Block
This is an example. To display your Instagram posts, double-click here to add an account or select an existing connected account. Learn more