Thai quinoasalat med peanøttdressing
Etter å ha vært på konferanse noen dager, med alt hva det innebærer av god mat og drikke, så skrek min kropp etter litt sunn mat. Det gjorde ikke barna. De ønsket som vanlig makaroni. Men jeg fikk hvert fall med min mann på en sunn lunsj, som gikk superraskt å lage
Oppskrift thai quinoasalat med peanøttdressing
2 porsjoner
Oppskrift peanøttdressing
2 ss peanøttsmør, gjerne økologisk
Saft av en lime+zest
1,5 ss soyasaus, jeg brukte Kikkoman
1 ts honning
1 ts sesamolje
Cayennepepper eller chiliflakes etter smak
Oppskrift Quinoasalat
1,5 dl røde kidneybønner. Jeg brukte Bonduelle sine
1,5 dl kokt quinoa. Jeg brukte ferdigkokt fra Bonduelle
1 raspet gulrot
1 avokado
1 rød paprika
Noen biter brokkoli
Masse frisk koriander
Limebåter
Fremgangsmåte thai quinoasalat med peanøttdressing
1. Kok quinoa etter anvisning på pakken, eller bruk ferdikokt quinoa. Jeg brukte ferdigkokt. Derfor gikk det veldig raskt å lage denne retten
2. Bland sammen alle ingredienser til dressingen.
3. Kutt alle grønnsaker i biter, rasp gulroten.
4. Legg opp quinoa, bønner og grønnsaker på to tallerkener. Hell over dressingen, og topp med masse frisk koriander og båter av lime. Jeg blandet alt da jeg skulle spise, slik at alt skulle bli dekket av dressingen.
Hva syntes juryen?
Dressingen gjør alt for denne retten. Fra å være mest grønnsaker i en bolle til å bli en matrett med masse deilig asiatisk smak. Soyaen tilfører salt, peanøttsmøret gjør at den blir litt kremete, limen gir litt friskhet og masse smak. Den fikk terningkast 6 fra både meg og min mann. Dette gjør vi gjerne på nytt, masse plusspoeng fordi den er både sunn og går veldig raskt å lage!