Asparges med hollandaisesaus og ørretrogn

Nesten hver gang jeg spør min mann om hva han vil ha for mat på datenight så svarer han reker. Men det er kanskje fordi han er fra Sørlandet. Jeg hadde mer lyst på asparges siden det er i sesong nå. Derfor laget jeg en slags kompromiss som ble overraskende god. Nemlig klassikeren asparges med hollandaise møter sjømat, i form av reker og ørretrogn. Oppskriften holder til to hovedretter eller fire forretter.

Hollandaisesaus oppskrift

Oppskrift hollandaisesaus

2 eggeplommer

1 sjalottløk, hakket

Saft fra en halv sitron + litt zest

0,5 dl vann

125 gram smør

Smak til med litt salt


Tilbehør

2 knipper asparges (500 g)

500 g reker med skall

Ørretrogn


Fremgangsmåte hollandaisesaus

1. Ha en hakket sjarlottløk, sitronsaft, sitronzest og vann i en kjele. Kok opp og la koke noen minutter slik at væsken reduseres til ca en tredjedel. Sil av løken.

2. Ha to eggeplommer opp i væsken og varm på lav varme imens du visper. Blandingen vil etterhvert tykne. Her må man være veldig forsiktig å ha lav varme hele tiden, hvis ikke så vil sausen sprekke.

3. Smelt smør ved siden av og hell så på smøret i en tynn stråle, visp samtidig.

4. Varm forsiktig opp sausen til den blir glatt og kremet. Smak til med litt salt


Fremgangsmåte asparges

1.Bryt av bunnen på aspargesen, og kast den, den er litt hard å spise.

2. Kok aspargesen i saltet vann noen minutter, bruk mye salt i vannet.

3. Fordel asparges på tallerkner og hell over raust med saus, topp med ørretrogn og pillede reker. Vi spiste mer reker en det som er på bilden :)

Bunnen på aspargesen må man fjerne før man spiser de.

Bunnen på aspargesen må man fjerne før man spiser de.

Asparges med hollandaisesaus og ørretrogn

Tallerknene fra Rørstrand fikk vi til vårt bryllup for snart 7 år siden, de er fortsatt like fine

Hva syntes juryen?

Som jeg skrev i innledningen passet det her uventet bra sammen. Dette var for meg en helt ny (og bedre) måte å spise reker på. Jeg føler meg akutt sulten igjen når jeg skriver det her innlegget og samtidig ser på bildene for det var virkelig sånn luksus. Det her vil vi absolutt gjøre flere ganger.

Asparges med hollandaisesaus og ørretrogn
Gallery Block
This is an example. To display your Instagram posts, double-click here to add an account or select an existing connected account. Learn more