Sjøkrepssuppe
Jeg syns sjøkreps ofte er mye bedre enn hummer. Smaken på kjøttet er nesten litt søtlig og konsistensen er veldig delikat. Det finns masse smak i skallet også, derfor lager jeg ofte kraft av skallet. Denne suppen laget vi som en liten forrett. Oppskriften er nok til to forretter, men hvis man skal ha den til hovedrett må man lage det dobbelte. Jeg toppet suppen med litt sprøstekt surdeigsbrød som jeg hadde hjemme. Det ble veldig godt med noe som var litt crispy til suppen.
Oppskrift sjøkrepssuppe med surdeigscrunch
5 sjøkreps (med skall)
1 liten gulrot
1 liten gul løk
Noen stilker frisk dill
Smør til steking
2 ts tomatpure
1 dl hvitvin (gjerne mousserende eller champagne)
1 dl vann
1 dl kremfløte
Salt etter smak
Jevning, f.eks maizena
surdeigscrunch
1 skive surdeigsbrød, smuldret opp i småbiter
Smør til steking
Salt etter smak
Framgangsmåte sjøkrepssuppe
1.Skrell sjøkrepsene. Husk kjøttet i klorene også.
2. Kutt opp løk, og gulrot, og legg det i en kjele sammen med skallen fra sjøkrepsene, dill og litt smør. Stek i noen minutter slik at løken får litt farge. Ha så opp i tomatpuré og stek et halvt minutt til.
3. Hell på hvitvin og vann, legg på et lokk og la koke minst 15 minutter.
4. Hell kraften gjennom en finmasket sil, og sil vekk skallene. Ha kraften tilbake i kjelen.
5. Kok opp og ha i fløte, smak til med salt og jevn til passe konsistens.
6. Stek surdeigsbrødsmulene i smør i en stekepanne slik at de blir helt sprø. Ha på litt salt.
7.Fordel kjøttet fra sjøkrepsen i to varme boller, hell over den varme suppen. Topp med surdeigscrunch
Hva syntes juryen?
Dette er en så god forrett! Mild og kremete, men med mye smak fra krepsene. Suppen er nesten bedre enn selve krepsen. Hadde jeg måttet velge, hadde jeg nok valgt suppe uten krepsekjøtt, enn motsatte.