Asparges med Serrano og Manchego

Nå var det ganske lenge side jeg skrev et «når barna har lagt seg» - innlegg. Det er fordi det føles som barna aldri går og legger seg. Det virker som de får mer energi av lyset, selv har jeg samme energinivå alltid (det vil si trøtt) og må derfor gå og legge meg tidlig. Men så plutselig skjedde det at begge barna var i seng før klokken åtte.  Jeg ovnsbakte asparges med spanske ingredienser, nemlig serranoskinke og manchego ost

Asparges med Serrano og Manchego

 Oppskrift Asparges med Serrano og Manchego

1 bunt frisk asparges

En pakke serranoskinke

100 g lagret manchego-ost

 

Fremgangsmåte

1. Bryt av nederste delen på aspargesen, den pleier å være litt hard og ikke så god.

2. Kutt manchego-ost i tynne staver. Legg osten ved siden av aspargesen og rull serranoskinke rundt om.

3. Legg aspargesen i en ildfast form og stek på 175 ° C i ca. 10- 12 minutter.

Asparges med Serrano og Manchego

 

Hva syntes juryen?

Denne gang var juryen meg og min mann. Vi pleier vanligvis spise manchego kald og syns det er veldig godt, men faktiskt vil jeg påstå at manchego er enda bedre varm. Den hadde veldig gode smelteegenskaper for formålet. Osten smelte ikke ut, men hold seg til skinken og asparges. Terningkast 6.

Asparges med Serrano og Manchego