Biff med pak choi og østerssopp
Da jeg laget denne biffretten prøvde jeg meg på et tips som jeg lest om i bloggen alt asiatisk. (https://miniblogg.no/altasiatisk ) Man marinerer kjøttet i en blanding av maizena og litt natron, før man steker det. Da blir det en spesiell konsistens på kjøttet som mange sikker kjenner fra asiatiske restauranter. Ekstra bonus er jo også at kjøttet blir enda lettere å tygge for barn. Pak choi en slags kål som er veldig mild i smaken, og har en utrolig god konsistens. Du finner den i innvandrerbutikker eller muligens i større butikker.
Oppskrift marinade til biff
350g biff
1 ss vann
1 ss maizena
1 ts natron
1 ss olje
Litt salt
Oppskrift Biff med pak choi og østerssopp
250 g østerssopp
Litt smør til steking
3 stykker pak choi
4 stilker vårløk
1 ss riseddik
2 ss oystersaus
2 ss kikkoman soyasaus
2 dl vann
1 ts sesamolje
1-2 ts sukker
Evt cashewnøtter og koriander til servering
Fremgangsmåte
1. Kutt kjøttet i biter, helst ganske tynne skiver. Legg de i en plastpose sammen med en blanding av maizena, natron, vann, olje og litt salt. La det marineres, gjerne noen timer.
2. Riv østerssoppen i lange strimler og sprøstek den i litt smør. Legg soppen åt siden.
3. Stek kjøttet raskt i stekepannen, det trenger ikke å bli gjennomstekt. Ha opp i soppen på nytt.
4. Del pak choi i ganske store biter. Vårløken i mindre biter. Ha grønnsakene opp i pannen.
5. Hell på riseddik, oystersaus, soya, sesamolje og vann og kok noen minutter. Smak til med litt sukker
6. Server med nudler eller ris, noen cashewnøtter og frisk koriander.
Hva syntes juryen?
Max (5 år) første spørsmål da han smakte maten var, «hva gjør disse brunsnegler i maten min?». Relevant spørsmål om det hadde vært sånn det var, men det var bare østerssoppen han forvekslet med brunsnegl. Da vi hadde klarlagt dette spiste han masse. Det var nok fordi både han og Milla (1 år) fikk ris istedenfor nudler som vi andre. Det liker de begge veldig godt. Terningkast 5 (avdrag grunnet mistenkelig sopp)