Fiskesuppe med kokosmelk og reker toppet med lime og koriander aioli

Fiskesuppe med kokosmelk og reker toppet med lime og koriander aioli

Jeg lagde fiskesuppe med kokosmelk herom dagen. I den kombinerte jeg klassiske norske råvarer som torskrygg og ishavsreker med asiatiske ingredienser som kaffir limeblad og kokosmelk. Resultatet ble en skikkelig asian fusion rett. Jeg gjorde den veldig mild på smak helt bevisst slik at barna ikke skulle protestere. For å veie litt opp for det hadde jeg en lime og koriander aioli som var en riktig smakeksplosjon. Det syrlige fra lime balanserte den litt søtsalte kokosmelkbasen veldig fint

Fiskesuppe med kokosmelk og reker og lime og koriander aioli

Oppskrift Fiskesuppe med kokosmelk og reker

4 porsjoner

500 g reker med skall

500 ml kokosmelk (bruk gjerne en bra variant i eske fremfor boks, f.eks min favoritt fra Aroy -D)

5 dl vann

Ca. 5-7 tørkede Kaffir lime blad

Frisk ingefær (ca. 50 gram) kuttet i store skiver

1 gul løk

1 fedd hvitløk

1 ss fiskesaus

2 pakker sukkererter

Evt salt

 

500 g torskrygg

Salt og sukker

Smør til steking

Fiskesuppe med kokosmelk og reker og lime og koriander aioli

 

Oppskrift lime og koriander aioli

Ca 2 dl

1 eggeplomme

1 ts honey dijon sennep

1 lime, saft og zest

1,5 dl neutral olje

1 krukke frisk koriander

Salt etter smak

 

Fremgangsmåte fiskesuppe med kokosmelk og reker

1.  Pill rekene, ta vare på skallet.

2. Kok rekeskall sammen med vann, biter av ingefær, kaffir lime blad i ca. 10 minutter.

3. Sil av rekeskallene og krydderne. Ta vare på kraften.

4. Stek finkuttet løk og hvitløk i litt smør slik at det blir mykt og får litt farge. Hell på kraften fra rekene, kokosmelk og fiskesaus. Kok opp og smak evt. Til med litt salt.

5. Kjør suppen glatt med en stavmikser, når du gjør dette vil det også bildes ett skum (som ser fancy ut).

6. Stek porsjonsbiter av torskerygg i litt smør. Ha litt salt og sukker på slik at torsken blir litt karamellisert i stekepannen.

6. Hell opp suppen i boller og legg i torsk, reker og sukkererter kuttet i strimler. Topp med lime og koriander aiolien.

 

Fremgangsmåte lime og koriander aioli

1. Ha eggeplomme, honey dijon sennep, lime saft og zest i en bolle. Bland dette sammen med en mikser eller i en kjøkkenmaskin.

2. Hell på en tyn stråle olje samtidig som du pisker aiolien på maks effekt. Oljen og eggeplommen skal emulgere.

3. Ta av bladene fra en potte frisk koriander og enten finkutt disse eller kjør aiolien med stavmikser etter du hatt i bladene. Smak til med litt salt.

asian fusion fiskesuppe kokosmelk.jpgFiskesuppe med kokosmelk og reker og lime og koriander aioli

 

Hva syntes juryen?

Både Max og Milla likte rekene best og ville gjerne spise opp alle sammen, også våre. Men selve suppen gikk også ned utenom problemer, det var nok fordi den var så mild i smaken. Dette var ikke min man så glad i, han syntes det kunne vært chili i, og jeg er litt enig at den kunne vært mer spicy om det kun var oss som skulle spise den. Samtidig kan jo chili ta død på andre mildere smaker, disse milde fine smaker kom helt til sin rett i denne suppen. Terningkast 5 fra familien.

asianfusion fiskesuppe.jpgFiskesuppe med kokosmelk og reker og lime og koriander aioli