Kokosmakroner med sjokoladeegg

Kokosmakroner med sjokoladeegg

Disse kokosmakronene er virkelig superenkle å lykkes med, og ser veldig fine ut på påskebordet. Hvis du kun skal bake en ting til påsken syns jeg du skal prøve deg på disse.

Kokosmakroner med sjokoladeegg

Oppskrift kokosmakroner

Ca 12 stk

50 g smør

2 egg

1 dl sukker

200 g kokosmasse

Zest fra en lime

Sjokoladeegg (jeg brukte Miniegg fra Freia)

 

Fremgangsmåte

1. Bland sammen alle ingredienser i en bolle (utenom godterieggene)

2. Legg blandingen i muffinsformer av papir. Lag en liten fordypelse i midten. Her kan det være greit å ha formene i et muffinsbrett (annonselinke), slik at ikke formen på kaken blir ødelagte.

3. Stek kokosmakronene i ca 10-12 minutter på 175 ° C – Bruk gjerne både varmluft og undervarme, slik at bunnen også blir godt stekt.

4. Ta kokosmakronene ut av formene og legg valgfri mengde sjokoladeegg oppi.

Kokosmakroner med sjokoladeegg

 

Hva syntes juryen?

Alle i familien likte disse, til og med min mann som egentlig bare liker sjokoladekake (type bursdagskake). Milla (1 år) ble jo selvfølgelig veldig sint siden hun ikke fikk smake på sjokoladeeggene. Terningkast 6