Bagel med avokado og eggesalat

Bagel med avokado og eggesalat

Bagel med avokado og eggesalat

I helgen laget jeg en veldig enkel, men god lunsj. Egg og avokado er jo godt hver for seg, men sammen med frisk dill, persille og litt sitron, ble det en fantastisk kremet kombinasjon på en lett ristet bagel. Jeg tror faktisk det er den friske dillen som tar salaten til «another level», så ikke utelat å ha den med.

 

Oppskrift avokado og eggesalat – nok til 4 bagels

2 modne avokadoer

3 egg

Saft og zest fra en halv sitron

2 ss hakket frisk dill

2 ss hakket frisk persille

Salt og pepper etter smak

4 bagels

 

Fremgangsmåte

1. Kok eggene til eggegulen ikke er rennende lenger, ikke kok for lenge, gulen skal fortsatt være myk. Avkjøl i kaldt vann

2.  Mos avokadoen i en bolle og press i sitronsaft og zest.

3. Del eggene i biter og bland i avokadokremen.

4. Bland ned urtene og smak til med salt og pepper.

5. Del en bagel i to og rist den lett, jeg brukte grillpanne.

6. Fordel salaten på de fire bagelsene og server.

 

Hva syntes jurynen?

Jeg hadde, vis av tidligere erfaringer, ikke i urter i barnas salat. Milla (1 år) slikket raskt i seg salaten men likte ikke selve bageln. Når den barnevennlige salaten var slutt prøvde jeg å gi litt av min salat til henne, med urter i. Den likte hun ikke. Terningkast 5 (hvis uten urter og bagel) Max (5 år) spiste halvparten av sin bagel før han fant ut at han ikke likte den, terningkast 2

oppskrift bagel med avokado og eggelsalat.jpg
Meg “in action”

Meg “in action”

bagel+med+avokado+og+egg.jpg