Gulrotkakemuffins med sitronfrosting
Gulrotkakemuffins med sitronfrosting
Hvem elsker ikke gulrotkake? Men, har du prøvd å lage gulrotkaken som cupcakes? Det har jeg, og det ble veldig godt!
Oppskrift gulrotkakemuffins 12 stk
1 egg
1,5 dl sukker
0,75 dl nøytral olje
2 dl hvetemel
0,5 ts natron
0,5 ts bakepulver
1 ts kanel, malt
0,5 ts kardemomme, malt
0,5 ts ingefær, malt
1 krm salt
150 g raspet gulrot
0,75 dl kokosmasse
Oppskrift Sitronfrosting
100 g smør
100 g kremost
3 dl melis
Zest fra en hel sitron (ikke saft)
Fremgangsmåte gulrotkakemuffins
1. Pisk egg og sukker luftig.
2. Bland alle tørre ingredienser separat, og ha de så i eggedosisen, sammen med olje og raspet gulrot og rør forsiktig om.
3. Hell kakedeigen oppi muffinsformer og stek på 200 ° C i ca. 15 minutter litt avhengig av hvor store muffinsformer du har. Bruk en stikke for å se om muffinsen er klar, hvis stikken er klissete ha de i ovnen noen minutter til.
4. La muffinsen bli helt kalde før du har på frostingen.
Fremgangsmåte sitronfrosting
1. La både smør og kremost bli romtemperert.
2. Ha ternet smør og kremost i en bolle, og ha oppi melisen og sitronzest. Jeg bruker et rivjern fra microplane (annonselinke) som er helt rå på å få med seg kun den gule på sitronen. Ikke ha sitronsaft i, da blir frostingen alt for flytende
3. Pisk med kjøkkenmaskin eller mikser, først langsomt men etter hvert at alt blitt blandet på høy hastighet. Frostingen skal bli luftig og glatt.
4. Ha røren i en sprøyterpose og dekorer muffinsen. Hvis røren er litt løs, putt posen i kjøleskapet en stund.
Hva syntes juryen?
Begge barna starter alltid med frostingen og spiser den først. De er egentlig ganske uinteresserte i selve gulrotmuffinsen. Men bare den gode frostingen gjør at muffinsen får terningkast 6.