Bakt sommerkål med hasselnøtter
Nå er sommerkålen endelig tilbake i butikk. Sommerkål, eller nykål som noen kaller den, er full av C-vitamin og fiber. Alt som er godt blir jo oftest enda bedre med litt smør. Det blir også sommerkål. Jeg pleier å bake den i ovnen sammen med litt smør og hasselnøtter. Nøttene blir ristet samtidig som kålen blir bakt og litt myk.
Oppskrift bakt sommerkål med hasselnøtter
Et halvt hode nykål kuttet biter
25 g smør smeltet smør
0,75 dl hasselnøtter
1 ss lys sirup
Salt
Fremgangsmåte bakt sommerkål med hasselnøtter
1. Kutt sommerkålen i porsjonsbiter og legg på et brett med bakepapir i bunn
2. Hakk hasselnøtter i grove biter.
3. Smelt smør og bland i en spiseskje lys sirup.
4. Fordel smørblandingen over bitene av sommerkål og dryss over med hasselnøttene. Salt litt.
5. Bak i ovnen i ca 15-20 minutter på 175°C
Hva syntes juryen?
Både Max (5 år) og Milla (snart 1,5 år) så på sommerkålen med stor skepsis. Max spurte om vi virkelig skulle spise de der «bladene» og Milla bare kastet de rett på gulvet. Max smakte etter hvert og ga det terningkast 1. Imens jeg og min mann glatt delte på et halvt hode sommerkål istedenfor ris eller potet til spareribsen vi serverte den dagen.