Blåbær og sitronmuffins

Blåbær og sitronmuffins

Disse cafémuffins er, som muffins på cafeer vanligvis er, nemlig ekstra store. Blåbær og sitron er en fantastisk kombo, og litt perlesukker på tuppen av muffinsen gjør overflaten sprø. Oppskriften rekker kun til 6 store muffins, men de går veldig fint å dele hvis man ikke orker en hel selv. Man kan også lage de i mindre former, da blir det selvfølgelig flere.

muffins med blåbær og sitron

Oppskrift store blåbær og sitronmuffins

6 stykker

125 g smør

2 dl sukker

2 egg

1 dl melk

Zest av en sitron

4,5 dl mel

2 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

2-3 dl frosne blåbær

Litt perlesukker


Fremgangsmåte blåbær og sitronmuffins

1. Pisk smør og sukker luftig, ha i egg, melk og sitronzest og bland godt.

2. Bland sammen mel, bakepulver og vaniljesukker, vend det ned i deigen.

3. Fyll ekstra store muffinsformer til ca. en tredjedel med muffinsdeig. Ha så litt frosne blåbær på deigen. Legg på litt mer deig, slik at formen er fylt til to tredjedeler. Ha på litt mer blåbær og dryss over litt perlesukker. Jeg hadde mine muffinsformer i et muffinsbrett, da holder de formen bedre.

4. Stek muffinsen i ca 25-30 minutter på 200°C. Hvis du har mindre muffinsformer må du steke mye kortere tid, kanskje 15-20 minutter avhengig av størrelse.

Hvis man blander blåbær rett i deigen blir hele deigen blå, derfor legger jeg deig og blåbær i lag

Hvis man blander blåbær rett i deigen blir hele deigen blå, derfor legger jeg deig og blåbær i lag

Dryss over litt perlesukker før steking

Dryss over litt perlesukker før steking

Ikke fyll formene helt opp, de hever masse i ovnen.

Ikke fyll formene helt opp, de hever masse i ovnen.

Hva syntes juryen?

Max (6 år) ville gjerne smake, og syntes disse var kjempegode. Milla (2 år) var mest interessert i melken, og drikke av sugerør. Jeg likte også disse veldig. Sitron i myke kaker er alltid godt og det fremhever smaken av blåbær veldig fint.