Rekesalat med kokos og limedressing
Jeg lagde en liten asian fusion rekesalat i går til første middag. Min mann aksepterte nemlig ikke at dette var måten vi skulle spise reker på. Vi ble nødt til å spise reker med loff og majones som middag nummer to etterpå også. Her er uanasett oppskriften hvis det er noen som er litt mindre tradisjonell enn hva min mann er.
Oppskrift rekesalat
2 porsjoner
700 g reker med skall
1 gulrot
100 g babyspinat
1/3 agurk
1 stor avokado
Noen spiseskjeer hakkede peanøtter og litt kokosflak til topping
Kokos og limedressing
0,75 dl kokosmelk
1 ts currypaste, rød eller grønn, jeg brukte rød
Saft og zest av en halv lime
1 ts honning
Salt etter smak
Fremgangsmåte rekesalat med kokos og limedressing
1. Skrell rekene og sett de i kjøleskapet imens du lager dressingen.
2. Bland sammen alle ingredienser til dressingen, smak til med ekstra salt hvis det trengs.
3. Strimle gulrot og agurk tynt, gjerne med en mandolin. Del en avokado i to, og ettepå i skiver. Legg babyspinat i bunnen av en tallerken og fyll på med resterende grønnsaker.
4. Topp med de skrellede rekene, kokosflak, hakkede peanøtter og hell over dressingen.
Hva syntes juryen?
Barna fikk toast og fiskekake i biter og syntes det var helt topp. Min currypaste er nemlig ganske sterk, så jeg visste at det ikke var noen vits enn gang. Min mann sa at han likte salaten, «den var helt grei» men jeg vet at han heller skulle hatt rekene på en loffskive. Jeg syntes det var veldig godt, og følte meg, som hver gang jeg spiser salat, ekstremt sunn. Jeg kunne med god samvittighet spise middag nummer to noen timer senere. Jeg ble også ganske sulten, fordi når maten ikke innholder carbs blir jeg ikke mett.