Lunsj focaccia

Lunsj focaccia

Siden jeg er svensk liker jeg best å spise varm mat til lunsj hver dag. Nå i Corona tider jobber jeg hjemmefra, og har ikke så mye tid til å lage full middag til lunsj. En mellomløsning mellom varm mat og brødskiver er en lunsj-focaccia med masse godt fyll. Deigen lager jeg på kvelden før, og så lar jeg den kaldheve til det er på tide å spise lunsj dagen derpå. Da har jeg på fyllet og steker den i ovnen i 30 minutter, så er lunsjen klar uten noen særlig anstrengelse. Fyllet kan man selvsagt variere litt etter det man har hjemme av f.eks. ost og grønnsaker

Lunsj focaccia

Oppskrift lunsj focaccia

25 g frisk gjær (en halv pakke)

4 dl kaldt vann

8 dl hvetemel

1 ts salt

0,5 dl olivenolje til formen

Fyll

1 dl cocktailtomater

1 dl fetaost i terninger

1 dl oliven

1 rødløk

Litt flaksalt og friske urter.

Litt olivenolje eller olje fra fetaost/oliven


Fremgangsmåte lunsj focaccia

1. Bland sammen gjær, salt og kaldt vann i en bolle. Hell i melet og elt godt, aller helst i en kjøkkenmaskin. Deigen skal være klissete.

2. Hell olivenolje i bunnen av en ildfast form og hell i deigen i formen. Press den litt ut, men den trenger ikke å dekke hele formen. Den vil flyte ut når den hevet.

3. La deigen heve minst 8 timer i kjøleskap.

4. Trykk ned biter av fyllet i den ferdighevede deigen, og ha på litt olje, krydder og salt på toppen. Hvis man bruker oliven eller fetaost som ligger i olje går det fint å bruke den oljen.

5. Stek på 225 ° C i 30 minutter. Hvis du bruker en veldig stor form kan det tenkes at den må stekes litt kortere tid, fordi brødet blir tynnere.

6. Server det lune brødet med en urteaioli

Slik ser brødet ut før det blitt stekt

Slik ser brødet ut før det blitt stekt

Hva syntes juryen?

Barna var svært skeptiske til dette allerede før de smakte, og de ble ikke bedre når de smakte det. Eller, det var et barn som ikke smakte i det hele tatt. Hun lå under bordet og hylte fordi hun ikke ville smake. Max (6 år) smakte, men vi måtte ta ut alle biter for han. Selv syntes jeg brødet ble kjempegodt. Rødløken ble litt søtlig nesten og ikke skarp i det hele tatt. Masse smak fra ost og oliven, slik at man ikke trenger noe pålegg egentlig, men hjemmelaget urteaioli var veldig godt til da.

Lunsj focaccia