Brioche hamburgerbrød
Å lage hamburgerbrød hjemme kan være litt vanskelig å få til. Ofte blir de litt seige og ligner mest på vanlig brød. Briochedeig er mye kortere i konsistensen grunnet alle eggen som er i deigen. Langtidsheving gjør at brøden blir luftige og alt smøret gjør at de smaker godt. Her er oppskriften
Oppskrift brioche hamburgerbrød
Ca 12 brød
12,5 g fersk gjær (1/4 pakke)
2 ss melk
4 store egg
6,5 dl hvetemel
2 ss sukker
1,5 ts salt
200 g romtemperert smør i biter
Egg til pensling
Sesamfrø
Fremgangsmåte brioche hamburgerbrød
1. Løs opp gjær i en bolle sammen med melken. Ha i eggen og rør om.
2. Rør ned alt mel og elt deigen i en kjøkkenmaskin eller for hånd i ca 5 minutter.
3. Ha i sukker, salt og smør i deigen. Smøret skal eltes inn i deigen i mindre biter en etter en. Når alt smør er løst opp dekkes deigen av plastikkfolie og heves i kjøleskap over natten eller i 12 timer.
4. Lag flate boller av deigen og la de heve omtrent en time i romtemperatur.
5. Pensle med litt egg og dryss over sesamfrø. Stek i 225˚ C i ca 10 minutter
Hva syntes juryen?
Brioche er jo veldig godt, men noen ganger lurer jeg på hva alt smøret blir av. Dette må jo være den beste måten å skjule kalorier på, fordi det smaker jo ikke så mye smør som det faktisk er i deigen. Uansett ble dette veldig bra, konsistensen blir ”kort” slik som man ønsker at et godt hamburgerbrød skal være. Ekstra gode blir de hvis de får grilles litt lett før servering