Stekte nudler med egg og grønnsaker
Det her er min ”go to” hjemmekontorlunsj. Jeg har til og med lært opp mannen min til å lage det. Det går nemlig på bare 10 minutter og jeg bruker kun ingredienser som jeg alltid har hjemme i skapet.
Når det kommer til grønnsaker, så kan man variere litt og ta det man har. Jeg steker ikke grønnsakene, det trengs ikke når mans kutter de veldig tynt. Nudlene jeg bruker er de vanlige billige nudelpakkene som man spiste som student. Sesamolje er vel det eneste som ikke alle har i skapet, den går å utelukke, men det gir mye god mak.
Oppskrift hjemmekontornudler
2 porsjoner
Stekte nudler
2 poser nudler
1 ss nøytral olje
0,5 ss sesamolje
1 ss kikkoman soya
0,5 ss flytende honning
Tilbehør
1 stor gulrot, strimlet
Strimlet hvitkål eller sommerkål
2 stilker vårløk
2 ss hakkede peanøtter
1 rød chilifrukt
2 egg + litt olje til steking
Eventuellt litt sesamfrø og koriander til topping
Fremgangsmåte stekte nudler
1. Kok nudler, imens nudlene koker kutt grønnsaker i fine strimler.
2.Legg nudler i en stekepanne sammen med olje og sesamolje. Stek de slik at de blir litt sprøstekte.
3. Ha på soyasaus og honning og stek litt til.
4. Legg nudlene på en tallerken og legg på grønnsaker, chili og hakkede peanøtter
5. Stek to egg i litt olje, og ha de på toppen.
Hva syntes juryen?
Min søster var på lunsjbesøk (det er hun som er modell på bildene). Hun syntes definitivt det var verdt å stelle opp som modell for maten, til tross at det egentlig bare er vanlige nudler. Tallerkene finner du her