Brokkolisalat med belugalinser og bacon

Brokkolisalat med belugalinser og bacon

Brokkolisalat med belugalinser og bacon

I helgen hadde jeg besøk av fire venninner med barn. Det var litt kaos med åtte barn under fem år. Jeg lagde i hvert fall en brokkolisalat med belugalinser og bacon til de voksne.

Oppskrift brokkolisalat - 5 porsjoner

2 brokkolihoder

2 dl belugalinser, tørre

1 rødløk

1,5 dl majones

1,5 dl creme fraiche

1 ts salt

Saft og zest fra 1 sitron

1 ss sukker

1 dl tørkede tranebær (man kan også bruke rosiner)

2 pakker bacon, ca. 140 g

brokkolisalat med bacon og linser.jpg

 

Fremgangsmåte

1. Start med å blande majones, creme fraiche, saft og skall fra sitron, sukker og salt i en bolle, la stå kjølig.

2. Kok belugalinsene i 15-20 minutter. De skal ha litt tyggemotstand. Man kan bruke andre linser, men jeg syns belugalinser er bra fordi de blir ikke så mosete. La de kjøle seg ned litt.

3. Kutt brokkolien fint, og da mener jeg virkelig finkuttet i små, små buketter.

4. Finhakk rødløk.

5. Ha brokkolien, rødløk, belugalinser og tørkede tranebær opp i en salatbolle og bland inn dressingen.

6. Sprøstek bacon, bland ned halvparten i salaten og ha resten på toppen som «pynt»

 

Hva syntes juryen?

Venninnene mine likte salaten og gav den terningkast 6. Av alle barn som var der, var det kun Milla (1 år) og hennes venninne Flora (1 år) som smakte litt på salaten. Milla syntes den var litt vanskelig å spise, og spyttet ut merparten etter at ha slikket av dressingen, terningkast 2. Flora spiser det meste og gav salaten terningkast 5, det hadde blitt terningkast 6 om brokkolien hadde vært overkokt istedenfor rå.

Alle blir selvfølgelig servert kombucha til maten

Alle blir selvfølgelig servert kombucha til maten

Dagens jury

Dagens jury