Quinoabowl med røkelaks og posjert egg
Etter mange dager med ganske mye julemat var jeg klar for noe lettere. Jeg laget en lun brunch bowl med blant annet rester av røkelaks, posjert egg, quionoa og spinat med creme fraiche.
Oppskrift quinoa bowl
2 porsjoner
1 dl ukokt quinoa eller omtrent 2-3 dl kokt quinoa
Sitronsaft
1 avokado
2 egg
100 røkelaks
100 g frisk spinat
1 ts smør
1 toppet spiseskje med creme fraiche
Omtrent 20 grønne druer, delt i to.
1 stilk vårløk
Friske urter, jeg brukte dill, men persille eller basilika hadde også passet bra.
Salt og pepper
Noen skiver sitron
Fremgangsmåte brunch bowl
1. Kok quinoa etter anvisning på pakken, og smak til litt salt, pepper og sitronsaft.
2. Mos eller kutt avokadoen i småbiter og skvis litt sitron over.
3. Posjer to egg, hvis du ikke gidder å posjere så kan du også bruke bløtkokt egg.
4. Kutt frisk spinat i mindre biter og ha den opp i en stekepanne med litt smør. Kok vekk alt vann fra spinaten og ha i en toppet spiseskje med creme fraiche og la koke inn. Smak til med litt salt.
5. Legg quinoaen i bunnen av en bolle, legg noen skiver røkelaks, spinaten, avokadoen og druer kuttet i to rundt om quinoaen. Topp med et posjert egg, litt vårløk, sitron og finkuttede urter.
Hva syntes juryen
Det var bare jeg og min mann som spiste dette. Barna fikk brødskive, fordi de kunne ikke vente på at quinoaen skulle bli klar. Røkelaks kan jo noen ganger være litt sterkt og ta overhånden, men ikke i denne salaten. Den passet perfekt med avokadoen og egget. Frukt i mat er ikke så populært i Norge har jeg skjønt. Det er veldig synd fordi det er så godt, så ikke «glem» druene. Min mann hadde ikke så stor tro når jeg sa at det ble quinoa, men han ble overrasket og syntes det var veldig godt for å være «sånn mat» (det vil si sunn mat). Terningkast 5 fra min mann, terningkast 6 fra meg