Croissanter med pistasjkrem

Croissanter med pistasjkrem

Jeg må si jeg gleder meg til helg i dag etter en intensiv uke på jobb. Det beste med helgen syns jeg er frokosten på lørdagsmorgen. Da vet man at man har hele helgen fremfor seg. Nesten hver lørdag pleier vi å spise croissanter. Oftest med banan og Nutella. Croissantene kjøper jeg frosne og steker i ovnen. De finnes i alle matvarekjeder og på Meny kan man få tak i ekstra store, samme som de selve selger som stekte i butikk. For å variere meg litt fra “Nutella-heaven”så gjorde jeg en hjemmelaget pistasjkrem sist, det tok helgefrokosten til et enda høyere nivå!

Croissanter med pistasjkrem

Oppskrift pistasjkrem

150 g pistasjnøtter med skall (ca. 50 g uten skall)

50 g smør, romtemperert

1 dl melis

pistasjnøtter.jpg

Fremgangsmåte pistasjkrem

1. Skrell nøttene og legg de i en blender. Miks til at nøttene blitt knuste. Jeg syns det er godt med litt biter i så jeg hadde de ikke i mikseren veldig lenge. Men det er en smaksak

2. Legg nøttene i en bolle sammen med smør og melis. Rør til at det blir en glatt krem. Jeg syns den her kremen er best hvis den ikke står kjølig, slik at den er myk når man spiser den. Men man kan selvfølgelig opbevare den kjølig hvis man ikke spiser den opp med det samme slik som vi gjorde.

Croissanter med pistasjkrem

Hva syntes juryen?

Juryen var med å prøvesmakende gjennom hele prosessen, derfor er jeg ikke helt sikker på hvis 150 g uskrelte pistasjnøtter kun er 50 g skrelte. Jeg tror nemlig barna smakte på ganske mange av nøttene. Det er jo så godt med pistasjnøtter, så jeg skjønner de godt. Det var det jo ikke noen bombe at kombinasjonen smør, sukker og pistasjnøtter også var supergodt.

Croissanter med pistasjkrem
Gallery Block
This is an example. To display your Instagram posts, double-click here to add an account or select an existing connected account. Learn more