Hvit asparges med sitronsmørsaus

Hvit asparges med sitronsmørsaus

Hvit asparges er en delikatesse som hører våren til. Jeg koker mine og serverer de med en smørsaus smaksatt med amalfisitron, som også er å finne i butikkene nå. For at sausen skal få ekstra god smørsaus bruner jeg smøret før jeg bruker det i sausen. Jeg serverte alt sammen med serranoskinke, som også er et klassisk tilbehør til hvit asparges. Hvit asparges må alltid skrelles, i motsettning fra grønn, men til gjengjeld smelter den i munnen når man spiser den.

Hvit asparges og amalfisitron, begge i sesong på våren

Hvit asparges og amalfisitron, begge i sesong på våren

Oppskrift hvit asparges med sitronsmørsaus 

2 porsjoner

1 knippe frisk hvit asparges

Litt salt

Vann til koking

Oppskrift sitronsmørsaus

75 g brunet smør

1 eggeplomme

2 ss sitronsaft og litt zest fra en sitron

Litt salt

Tilbehør

Noen skiver lufttorket skinke

friske urter - jeg brukte timian

Hvit asparges med sitronsmørsaus

Fremgangsmåte hvit asparges med sitronsmørsaus

1. Skrell aspargesen med en potetskreller. Bryt av den nedre delen og kast den. Kok aspargesen i lettsaltet vann, ca. 10 minutter, eller lenger tid hvis den er tykkere, de jeg hadde var ganske tynne.

2. Smelt smøret og la kjelen stå lav temperatur til at smøret endret farge og blitt litt brunet. Det er viktig at ikke smøret blir brent, fordi da smaker det bittert.

3. Ha en eggeplomme i en kjele sammen med to spiseskjeer sitronsaft og varm på lav temperatur, til at blandingen blir litt fastere. Dette kan man med fordel gjøre over vannbad, fordi det er lett at det blir for høy temperatur og da sprekker sausen.

4. Drypp i det smelte brunede smøret forsiktig imens du visper sausen med en visp. Smak til med salt og sitronzest.

5. Server aspargesen med sausen og en god lufttørket skinke.

Brunet smør

Brunet smør

Hva syntes juryen?

Vi spiste dette som en del av masse annet til lunsj, og på en eller annen måte ble det til at jeg spiste opp alt. De andre var helt enkelt ikke tilstrekkelig raske, dessuten fantes jo det som sagt masse annet å spise. Dette var virkelig en skjult skatt. Aspargesen smelter virkelig i munnen og det gjorde sausen også. Terningkast 6 fra den eneste som fikk smake.

Hvit asparges med sitronsmørsaus


Gallery Block
This is an example. To display your Instagram posts, double-click here to add an account or select an existing connected account. Learn more