Cronuts

Cronuts

Hvis en doughnut og en croissant hadde fått et barn, så hadde det blitt en cronut. Jeg bestemte meg for å teste, men i alle oppskrifter jeg så på måtte man lage selve deigen fra scratch. Men jeg vet jo at man kan kjøpe ferdig crosisantdeig, så jeg skjønte ikke hvorfor ikke man bare kunne bruke den. Det testet jeg i hvert fall, og resultatet ble helt strålende! Luftige, crispy cronuts på nulltid! Det ble faktisk et veldig hyggelig biprodukt også, når jeg laget disse. Nemlig churros. Da jeg stanset ut cronutsen friterte jeg også deigen som var igjen, og drysset det med sukker og kanel. De ble til superluftige churros. Så dette kan man si, er to oppskrifter i en.

cronuts

Oppskrift cronuts

6 stykker + noen churros

4 smørdeigsplater, de veide omtrent 300 g

2 ss lys sirup

2,5 dl nøytral olje til fritering

Topping til cronuts

1 dl melis + 2 ss jordbærsyltetøy + valgfri strøssel

Topping til churros

Sukker + kanel

Fremgangsmåte cronuts

1. Ha litt sirup på tre av fire smørdeigsplater. De skal være frosne når man har på sirup. Legg sammen smørdeigsplatene, og la de tine.

2. Kjevl smørdeigsplatene til dobbel størrelse, og stans ut rundinger med et glass. Jeg brukte en sprøytetip for å lage hullet i midten.

3. Varm opp nøytral olje i en liten kasserolle. Prøv å fritere litt av deigen for å se at oljen har riktig temperatur. Legg i cronutdeigen i oljen og snu de etter hvert som de blåser seg opp.

4. Ta de opp når de er gylne, og legg de på papir slik at overflødig olje absorberes. Det som ble til overs av deigen er det bare å legge i den varme oljen og fritere på begge sider, så har du superluftige churros.

5. Bland sammen melis med jordbærsyltetøy og dypp cronutsen i. Churrosen vendes i sukker og kanel.

Ha litt sirup på smørdeigsplatene, slik at du kan sette de sammen

Ha litt sirup på smørdeigsplatene, slik at du kan sette de sammen

Kjevl smørdeigsplatene tynnere og stans ut rundninger med f.eks et glass

Kjevl smørdeigsplatene tynnere og stans ut rundninger med f.eks et glass

Lag et hull i midten

Lag et hull i midten

Friter i litt olje, snu de etterhvert de blåser seg opp

Friter i litt olje, snu de etterhvert de blåser seg opp

deigen som ble til overs da jeg stanset ut doughnutsen, friterte jeg også, de ble til churros

deigen som ble til overs da jeg stanset ut doughnutsen, friterte jeg også, de ble til churros

cronut av smørdeig

Hva syntes juryen?

Det var kanskje mest jeg som ble sjokkert over at dette virket så bra. Deigen var helt flat når jeg la i den i oljen, men plutselig så vokste den og cronutsen ble sikkert 7 cm høye (utgangspunktet var vel ca. 5 mm). Da jeg dessuten kom på ideen med churros ble jeg enda mer fornøyd (jeg liker ikke å kaste mat). Det holder lenge å spise en cronut, derfor ga jeg bort noen til naboen og la resten i fryseren. Det fungerte veldig bra, de tiner på bare noen minutter og smaker helt nyfritert.

Gallery Block
This is an example. To display your Instagram posts, double-click here to add an account or select an existing connected account. Learn more