Karamellisert pulled pork

Karamellisert pulled pork

Skal jeg være helt ærlig hadde jeg tenkt å lage helt vanlig pulled pork, men så glemte jeg kjøttet inne i ovnen litt for lenge. Nesten all væske fordampet, og sukkeret som er i BBQ sausen og chilisausen karamelliserte kjøttet. Det viste seg å bli det beste pulled pork jeg noensin spist! Derfor deler jeg oppskriften her.

Pulled pork

Karamellisert pulled pork

I stykke svinenakke. Den jeg hadde veide ca 800 gram og var økologisk, fra Kolonihagen på Rema

1 dl BBQ saus

1 dl Heinz chilisaus

0,5 rødløk

2 fedd hvitløk

1 ts salt

1 ts spisskummen

Saft av en halv sitron

Chili etter smak. Jeg brukte 5 små tørkede, men frisk går også bra

Fremgangsmåte karamellisert pulled pork

1. Legg kjøttstykket i en støpejergryte. Jeg bruker min fra Le Creuset. Gryten må tåle å stå inne i ovnen.

2. Kutt løk og hvitløk i biter, og legg det i gryten sammen med kjøttet. Hell over Heinz chilisaus, BBQ saus, sitronsaus, salt, spisskummen og chili. Bland slik at kjøttet blir dekket.

3. Sett hele gryten i ovnen, med lokk på, i 130 °C. Etter ca 2 timer, når kjøttet har begynt å falle fra hverandre, tar du ut gryten og drar kjøttet fra hverandre med to gaffler. Bland godt slik at alle biter dekkes av sausen.

4. Etter 3 timer har du helt vanlig pulled pork, og det var egentlig da jeg hadde planlagt å ta den ut av ovnen. Men istedenfor å ta den ut, blandet jeg kjøttet litt og puttet det tilbake i ovnen i 1 time. Etter totalt 4 timer i ovnen så var kjøttet litt mørkt men absolutt ikke brent. Hvis du ikke får til den riktige konsistensen må det stå inne litt til, slik at all væske fordamper. Pass på å røre om litt innimellom.

5. Server i små toriallalefser eller pitabrød med litt chilimajo, koriander og syltet rødløk.

Legg alle ingredienser i gryten og bland om.

Legg alle ingredienser i gryten og bland om.

Pulled pork i støpejerngryte

Hva syntes juryen?

Som jeg skrev innledningsvis er dette det beste pulled pork kjøttet jeg har smakt. Det er tørt, men samtidig saftig, og litt søtlig. Til og med barn kunne tenke seg å smake litt,- i hvert fall som et slags “krydder” på sine tortillalefser, som vanligvis kun inneholder mais og rømme.

Gallery Block
This is an example. To display your Instagram posts, double-click here to add an account or select an existing connected account. Learn more