Grill-chicken tikka

Grill-chicken tikka

Denne retten kaller vi for grill-chicken tikka i vår familie, eller noen ganger kun grillindiskt. Det er det nærmeste tandoori vi kommer hjemme siden vi ikke har en tandoori-ovn. Vi pleier rett og slett å marinere kyllingen, og grille den ute på grillen. Sausen lager jeg inne, og så kombinerer vi den kremete tikka sausen med saftig grillet kylling. Jeg syns faktisk dette blir ganske autentisk, særlig når jeg også gjør hjemmelagede naan-brød til.

grillindiskt med naanbrød

Oppskrift Grill-chicken tikka

4 porsjoner

Kylling

350-400 g kyllingkjøtt, kyllingfilet eller lårfilet

1 dl naturell yoghurt

0,5 ts salt

1 ts gurkemeie

1 ts spisskummen

1 ts løkpulver

1 ts paprikapulver

Saft av en halv sitron


Tikka saus

2 fedd hvitløk

1 gul løk

2 ss nøytral olje

1 ts karri

1 ts gurkemeie

0,5 kryddermål kanel

1 dl mandel uten skall

1 boks tomater, av god kvalitet

1 dl vann

1 terning kyllingbuljong

1 ss sukker

Chili etter smak, ta mye hvis du liker sterkt, lite hvis du ikke liker det. Jeg brukte 5 små tørkede chilis

Smak til med salt


Fremgangsmåte grill-chicken tikka

1. Kutt kyllingen i biter og legg de i en pose, hell i yoghurt, sitronsaft og krydder posen og knyt igjen. La stå kjølig å marinere noen timer.

2. Kok opp mandlene raskt slik at du kan fjerne skallet. Det fikk jeg faktisk min to-åring til å hjelpe meg med, imens jeg hakket løk og hvitløk til sausen.

3. Stek løk, hvitløk og mandler sammen med krydder i olje slik at løken blir myk. Hell på tomater, vann og buljongterning. La koke under lokk i 30 minutter. Hell sausen i en mikser og miks den slik at mandlene blir finfordelte og gir sausen fylde. Jeg har prøvd med stavmikser, men det fungerte ikke med den jeg har hvert fall.

4. Tre kyllingbiter på spydd og grill de. De trenger ikke være gjennomstekt, kun få farge og smak fra grillen.

5. Legg kyllingbitene i sausen og la det koke sammen til at kjøttet er gjennomstekt. Smak til salt, sukker (veldig viktig for balansen) og eventuelt mer chili. Server med nylagede naan-brød, ris og koriander.




Mariner kyllingen i yoghurt og krydder

Mariner kyllingen i yoghurt og krydder

Grill kyllingen

Grill kyllingen

stek mandel og løk til sausen

stek mandel og løk til sausen

Garlic naan

Trykk på bildet for å komme til oppskriften

Hva syntes juryen?

Grillindiskt gjør vi ganske ofte, hvert fall på sommerhalvåret, fordi det blir så godt hver gang, til og med barna liker det. Ikke sausen da, men kjøttet og risen går ned i mengder. Max (6 år) syntes jo at det brente litt i munnen av all chili, men spiste allikevel. Han syntes kjøttet var det beste. Milla (2 år) syntes ris med creme fraiche var det beste.

grill chicken tikka
Gallery Block
This is an example. To display your Instagram posts, double-click here to add an account or select an existing connected account. Learn more