Mentoskake
For meg er det veldig viktig at kaker først og fremst er gode, fremfor at de ser fine ut. Men denne ble faktisk veldig fin syns jeg. En riktig pastelldrøm!
Jeg fylte den med to sorters fyll. En sitronsmørkrem, og en bringebærkrem laget av pisket krem og kremost. Jeg brukte en form som kun var 20 centimenter, fordi jeg ønsket at den heller skulle bli høy i stedet for bred. Man kan fint lage den i en større form, men da må man lage mer fyll og ha enda flere Mentos-ruller å pynte toppen med. Kaken går helt fint å lage en dag i forvei, men legg på Mentosene akkurat før servering, de blir nemlig litt harde av å ligge i kjøleskap.
Oppskrift kakebunn
Nok til 6 voksne og 6 barn
4 egg
2 dl sukker
1 dl potetmel
1 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
Til pynt: 8 pakker Mentos rainbow roll
Fremgangsmåte kakebunn
1. Ha egg og sukker i en bolle, pisk med elektrisk mikser lenge. Eggedosisen skal bli skikkelig luftig for best resultat.
2. Bland sammen resterende tørre ingredienser og sikt de i eggedosisen, og bland nøye for hånd.
3. Ha kakerøren i en smurt form (20 cm) og stek på 175° C i ca. 40-45 minutter eller til kaken er fast i midten. Prøv å ikke åpne ovnen underveis, da kan kaken synke sammen. Hvis du har en større form, steker du kaken kortere tid.
4. Kjøl kaken helt ned før du deler bunnen i tre deler.
Oppskrift sitronsmørkrem
100 g smør, romtemperert
1,5 dl melis
Zest fra 0,5 sitron
1 ss sitronsaft
Fremgangsmåte sitronsmørkrem
Ha romtemperert smør i en bolle og hell på melis og sitronsaft. Visp med en elektrisk visp til at kremen bli lys og luftig. Smak til med sitron.
Oppskrift bringebærkrem
150 g bringebær, frosne
2 dl kremfløte
125 gram kremost
1 dl melis
Fremgangsmåte
1. Tin bringebærene og press de gjennom en sil slik at alle frø siles vekk i og du får en klar juice.
2. Bland sammen bringebærjuicen med kremosten i en bolle. Hell på fløte og melis og pisk til blandningen stivner.
Fremgangsmåte Mentoskake
1. Ha sitronsmørkremen på det nederste lageret av kaken. Legg på mellomlaget
2. Bred på halvparten av bringebærkremen på bunn nummer to, legg så den siste delen av kaken, men snu den opp ned slik at den delen som er kuttet blir toppen på kaken. Den er mye mer flat og enklere å pynte. Se bilde lenger ned.
3. Bre ut et tynt lag av resterende bringebærkrem over hele kaken. Særlig på toppen er det viktig å ikke ha for mye krem, fordi da kan mentosene løse seg opp av væsken i kremen.
4. Pynt toppen av kaken med Mentos rainbow roll i sirkler. Ikke pynt kaken lang tid før den skal spisen, fordi Mentos blir litt harde i kjøleskapet
Hva syntes juryen?
Dette er ikke en tradisjonell bløtkake, og det satte folk pris på. Denne kaken føles mye friskere, til tross smørkrem og godteri. Både barn og voksne snakket mest om hvilken Mentos som var best, det var jo tross alt 6 forskjellige smaker. De rosa var selvsagt vinneren. Kaken fikk en soleklar terningkast 6.