Dansk smørrebrød – Pariserbøf

Dansk smørrebrød – Pariserbøf

Vi hadde lunsjbesøk av et vennepar i helgen, og da bød vi på et lite danskt smørbrød. Nemlig pariserbøf. Det er den perfekte lunsjretten fordi det er enkelt å forberede, og man trenger ikke å spise det varmt. Det var flaks fordi alle barn var helt vilde, og det tok litt tid før vi kunne sette oss ned å spise. Frisk pepperrot er nok litt mer vanlig i Danmark og i Sverige, men jeg fikk tak i det på en stor Meny butikk. Det er ganske så sterkt faktisk, det minner litt om wasabi.

Dansk smørrebrød – Pariserbøf

 

Oppskrift karbonader

400 g kjøttdeig av storfe

1 gul løk

1 egg

2 ss strøbrød

0,5 kryddermål allehånde

1 kryddermål paprikapulver

0,5 ts salt

1 kryddermål malt svartpepper

Smør til steking.

 

Dansk smørrebrød – Pariserbøf

Oppskrift pariserbøf

4 porsjoner

8 små Karbonader

1 liten rødløk, finhakket

1 dl sylteagurk, finhakket

1 dl syltede rødbeter, finhakket

Frisk pepperrot, finreven (eller pepperrot på tube)

Kapers

Eggeplommer – 1 pr smørrebrød

Godt brød, jeg brukte surdeigsbrød som jeg stekte i smør

Litt salt

1 ss dijonsennep

Her er noen av tilbehøren, blannt annet frisk pepperrot

Her er noen av tilbehøren, blannt annet frisk pepperrot

 

Fremgangsmåte karbonader

1. Ha egget opp i en bolle, bland inn strøbrød og krydder.

2. Finhakk løken.

3.  Ha opp i løk og kjøttdeig i bollen og bland godt.

4. Form små karbonader og stek i smør på middels varme.

 

Fremgangsmåte Pariserbøf

1. Stek brødet på begge sider i smør, gjerne i den stekepannen du stekte karbonadene i for ekstra god smak.

2. Bred et tynt lag sennep på brødet og legg på karbonadene, en eller to, litt avhengig av hvor stor brødskiven er.

3. Legg sylteagurk, rødløk, syltede rødbeter og kapers i små hauger på og rundt karbonaden. Riv over litt frisk pepperrot.

4. Server med en eggeplomme som er drysset litt salt over.

Dansk smørrebrød – Pariserbøf

 

Hva syntes juryen?

Dette er ikke akkurat en barnevennlig rett. Masse rare og sterke smaker så barna spiste skinkeost isteden, og var veldig fornøyde med det. Det var bra det, for resten av smørrebrødene gikk raskt unna. Jeg syns det er så godt med pepperrot og rev masse ekstra på. Jeg syns vanligvis ikke noe om å spise brødskive til lunsj (siden jeg er svensk og er vant til varm mat) men hvis brødskivene var som dette kunne jeg vurdert å spise brødskive hver dag.

Dansk smørrebrød – Pariserbøf