Thaisalat med spicy kjøttboller
Salater med thaismaker kan aldri få for mange av, og dette er en variantene som vi pleier å lage. Disse spicy kjøttbollene kan man lage enten med kjøttdeig av svin eller kjøttdeig av kylling. Jeg foretrekker nok kjøttdeig av svin.
Oppskrift spicy kjøttboller
Nok til 2 vokse + 2 barn
400 g kjøttdeig, av svin eller kylling
1 fedd hvitløk
0,5 ss fiskesaus
0,5 ss kikkoman soyasaus
2 ts red curry paste
Zest av en lime
Olje til steking
Oppskrift thaidressing
1 lime – juicen av
1 ss sesamolje
1 ss fiskesaus
1 rød chili
1 ts sukker
Server med en blandet salat. Jeg hadde gulrot, tomat, avokado, agurk, vårløk, koriander og feldtsalat i min.
Fremgangsmåte thaisalat med spicy kjøttboller
1. Bland først sammen alle ingredienser utenom kjøttdeigen i en bolle. Det er spesielt viktig at red curry pasten løses opp slik at den ikke lager kumper i kjøttbollene.
2. Bland så i kjøttdeigen og lag kjøttboller. Stek i olje på middels varme.
3. Bland alle ingredienser til dressingen. Rør slik at sukkeret blir løst opp.
4. Lag en frisk salat og server med dressingen og kjøttbollene.
Hva syntes juryen?
Jeg visste at barna ikke ville like dressingen så jeg lagde små boller med forskjellige grønnsaker og kjøttboller i biter slik at barna kunne forsyne seg selv med hva de ønsket. Max (5,5 år) spiste masse agurk men Milla (snart 2 år) forsynte seg av kjøttbollene. Max syntes de var alt for sterke men Milla virket helt upåvirket. Det var hvert fall populær å få plukke hva de likte og på grunn av det så blir det nok et terningkast 3 fra barna.