Rødbethummus

Inneholder annonselinker

I helgen lagde jeg rødbethummus som vi spiste både som dipp, og hadde på skiven til frokost. Fargen er helt fantastisk. Jeg syns rødbete noen ganger kan gi litt jordsmak, men i denne hummusen ga den bare en litt søtlig smak og konsistensen ble veldig kremete. Som vanlig når jeg lager hummus så bruker jeg kikerter som jeg koker selv. Jeg syns det blir mye bedre, men jeg har også brukt ferdigkokte kikertene, med hell, flere ganger.

R%C3%B8dbethummus

 

Oppskrift rødbethummus

Ca. 200 g kokte økologiske kikerter

1 ss vann

2 ss nøytral olje

1,5 ss Tahini

2 små eller 1 stor rødbete (kokt)

0,5 fedd hvitløk

Spisskummen

Salt

R%C3%B8dbethummus

 Fremgangsmåte rødbethummus

1. Kok rødbetene med skall på til at de blir helt møre. La de kjøles av og fjern så skallet enkelt under rennende vann. På denne måten blir det minst søl. Man kan selvfølgelig skrelle den før man koker den også hvis man vil det.

2. Fjern skallet på kikertene gjennom å gni de mellom hendene, da faller skallet av og går enkelt å plukke vekk.

3. Kjør kikertene sammen med vann, kokt rødbete i biter, hvitløk, olje og tahini med en mikserstav eller i en mikser.

4. Smak til med salt og spisskummen.

 

R%C3%B8dbethummus

Hva syntes juryen?

Men den fargen som var på rødbetshummusen var det enkelt å få barna at smake på den. Jeg sa jo selvfølgelig ikke hva det var for noe. Men det falt ikke i smak. Ifølge Max (5,5 år) var det helt grusomt. Milla (snart 2 år) smakte også entusiastisk men ville absolutt ikke ha mer etter første smaken. Et terningkast 1 fra begge barna.

Følg meg gjerne på INSTAGRAM også

Gallery Block
This is an example. To display your Instagram posts, double-click here to add an account or select an existing connected account. Learn more