Trippel sjokolade-cookies med havsalt

Trippel sjokolade-cookies med havsalt

Av en eller annen grunn hadde vi masse forskjellige typer sjokolade hjemme i kjøleskapet (tror det skyldes hyppige turer til Sverige) Uansett, sjokoladen måtte spises opp, så jeg bestemte meg for å lage cookies. Disse kakene er nesten halvparten sjokolade og halvparten cookie, akkurat sånn det skal være. Jeg toppet de også med noen flak havsalt som virkelig var prikken over i’en

Trippel sjokolade-cookies med havsalt
triple chocolate

Oppskrift Trippel sjokolade-cookies med havsalt

Ca. 14 stykker

100 g smør

2,75 dl hvetemel

0,5 ts natron

1 dl sukker

1 ss sirup

0,5 ss vann

150 g sjokolade – jeg hadde hvit, mørk og melkesjokolade – det er derfor jeg kaller de «trippel sjokolade.»

En klype havsalt, f.eks Maldon salt.

Trippel sjokolade-cookies med havsalt

 

Fremgangsmåte Trippel sjokolade-cookies med havsalt

1. Legg alle tørre ingredienser, utenom sjokoladen, på et bakebord, i en liten haug. Lag en lite hull i melhaugen og legg i smøret i biter, vann og sirup .

2. Elt deigen med hendene slik at den går sammen. Deigen skal være litt smuldrete. Ha i hakket sjokolade og lag en pølse av deigen. Pakk den inn i plastfolie og la den hvile litt i kjøleskapet.

3. Kutt deigen i skiver som nesten er en centimeter tykke. Bruk en skarp kniv. Deigen faller gjerne litt i stykker, men press den bare sammen til en kake for hånd hvis det skjer. Legg kakene på et stekebrett.

4. Stek på 175° C i ca. 8-10 minutter. Dryss litt havsalt over når de kommer ut av ovnen.

Pakk deigen inn i litt plastfolie og la den hvile i kjøleskapet

Pakk deigen inn i litt plastfolie og la den hvile i kjøleskapet

Hva syntes juryen?

Max (5,5 år) syntes deigen var god, men når han smakte på det ferdige resultatet syntes han at det var litt mye kokossmak på cookien. Det var når den var litt varm. Så fikk han smake den på nytt da den var blitt kald, og da syntes han att det smakte litt mye kaffe for hans smak. Jeg vet ikke hva slags supersmakere han er, fordi jeg syntes bare at det smakte av sjokoladen, og det var hverken kaffe eller kokos i uansett. Milla ville ikke engang smake, hun var derimot svært interessert i melken jeg serverte til, fordi den ble servert med sugerør. Jeg synte disse var supergode, men mettende – hvert fall hvis man spiste 3 stykker på rappen som jeg gjorde.

Trippel sjokolade-cookies med havsalt
Trippel sjokolade-cookies med havsalt

Følg meg gjerne på Instagram