Egg Florentine
Egg Florentine ligner ganske mye på Egg Benedict men skinken er byttet ut mot sautert spinat. Når jeg laget disse Egg Florentine eksprimenterte jeg litt med å legge til røkelaks som jeg syns går gott sammen med spinat og hollandaisesaus.
Oppskrift Egg Florentine
4 porsjoner
4 halve rundstykker – jeg brukte underdelen av disse kaldhevede variantene
300 g frisk spinat
2 ss smør
salt
4 posjerte egg
Evt. 4 skiver røykelaks
Hollandaisesaus (oppskrift nedenfor, eller bruk ferdig kjøpt)
Oppskrift hollandaisesaus
2 eggeplommer
1 ss sitronsaft + litt sitronzest fra en halv sitron
125 gram smør - smeltet
Smak til med litt salt
Fremgangsmåte hollandaisesaus
1. Ha en eggeplomme opp i en kasserolle og bland den med sitronsaft og sitronzest
2. Varm sakte opp eggeplommen med sitronsaften til at den blir litt tykkere, hvis du er redd at sausen skal skjære seg kan du bruke et vannbad.
3. Smelt smør ved siden av og hell så på smøret i en tynn stråle, visp samtidig.
4. Varm forsiktig opp sausen til den blir glatt og kremet. Smak til med litt salt
Fremgangsmåte Egg Florentine
1. Legg den friske spinaten i en stekepanne sammen med smør og la vannet i spinaten koke bort på middels varme. Smak til med litt salt
2. Legg den sauterte spinaten på underdelen av et rundstykke. Hvis du ønsker røykelaks på din Egg Florentine legger du den på spinaten.
3. Posjer eggene og legg de på spinaten og laksen. Topp med en generøs mengde hollandaisesaus.
Hva syntes juryen
Jeg hadde mine venninner over på en liten «Blogglunsj» sammen med deres barn. Barna var mest interesserte i røykelaksen og etter at lunsjen var over luktet alle av de yngre barna røykelaks etter at ha smurt seg godt inn med den. Mine venninner syntes det var veldig luksus å få servert en Egg Florentine og var enige om at laks passet bra sammen med den sitronsmaksatte hollandaisen. Terningkast 6.